Primarul Capitalei anunță că a sesizat DNA cu privire la o achiziție a STB

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primarul Capitalei a anunțat că a sesizat DNA cu privire la unele „aspecte nelegale” identificate de Corpul de Control la STB. 

Nicușor Dan a sesizat DNA FOTO Arhivă
Nicușor Dan a sesizat DNA FOTO Arhivă

„Am transmis DNA o sesizare cu privire la aspecte nelegale identificate de Corpul de Control al Primarului General în verificarea efectuată la STB”, a scris primarul Capitalei pe Facebook, explicând că „obiectul sesizării este achiziția de tramvaie noi din gama de 18 metri printr-o procedură demarată de STB în anul 2019 și încheiată în anul 2020 cu declararea firmei Electroputere VFU Pașcani drept câștigătoare a licitației”. 

Potrivit primarului, sunt mai multe întrebări la care bucureștenii trebuie să afle răspunsul. 

Nicușor Dan susține că reprezentanții de la acea dată a conducerii STB trebuie să arate de ce au „continuat demersurile pentru finalizarea procedurii de achiziție, deși la momentul aprobării raportului de procedură nu avea alocate fondurile necesare în conformitate cu prevederile legale”. 

Penalități în valoare de 1% pe zi

De asemenea, primarul Capitalei a mai sublinit că, STB mai trebuie să arate de ce „a decis încă din anul 2019 să achiziționeze tramvaie de 18 metri în contextul în care fluxul de călători ar justifica o nevoie de tramvaie mai lungi”. 

„Opțiunea STB a fost pentru VFU Pașcani care aducea componente din Rusia și vindea apoi la prețuri majorate”, a mai transmis Nicușor Dan, susținând că „situația de fapt este agravată și de faptul că VFU Pașcani a introdus în instanță o cerere de penalități în valoare de 1% pe zi din valoarea contractului până la încheierea contractului cu STB”. 

EvenimentePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite