Preşedintele CJ Călăraşi, achitat într-un dosar de şantaj şi abuz în serviciu. Decizia nu e definitivă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Consiliului Judeţean Călăraşi, Vasile Iliuţă, a fost achitat de Tribunalul Bucureşti într-un dosar în care este acuzat de abuz în serviciu şi şantaj, pe motiv că „fapta nu este prevăzută de legea penală ori nu a fost săvârşită cu vinovăţia prevăzută de lege”.

Vasile Iliuță, președintele CJ Călărași FOTO Arhivă
Vasile Iliuță, președintele CJ Călărași FOTO Arhivă

Potrivit deciziei instanţei, care nu este definitivă, Vasile Iliuţă, care este şi preşedinte al PSD Călăraşi, a fost achitat de judecători pentru că „fapta nu este prevăzută de legea penală ori nu a fost săvârşită cu vinovăţia prevăzută de lege", conform Agerpres.

Vasile Iliuţă a fost trimis în judecată în anul 2021 de DNA, sub acuzaţia că, în perioada martie - iulie 2019, şi-ar fi încălcat atribuţiile de serviciu prevăzute de lege, îngrădind dreptul la muncă în cazul a 10 angajaţi ai CJ Călăraşi.

Anchetatorii susţin că Iliuţă nu ar fi aprobat plata drepturilor salariale pentru angajaţii respectivi, în condiţiile în care magistraţii Tribunalului Călăraşi au dispus suspendarea a două hotărâri ale Consiliului judeţean în urma cărora cele 10 persoane fuseseră eliberate din funcţia publică pe care o deţineau.

Documente care fuseseră falsificate

În aceeaşi perioadă şi în acelaşi context, inculpatul ar fi semnat două documente despre care ştia că sunt falsificate şi în care, cu ştiinţă, nu fuseseră inserate perioadele lucrate de persoanele vătămate în modalitatea de mai sus. Prin aceste demersuri, ar fi fost creat un prejudiciu în dauna angajaţilor respectivi în valoare totală de 134.203 lei, cuantificat în neplata drepturilor salariale", explică DNA.

Totodată, arată DNA, la data de 20 decembrie 2019, Vasile Iliuţă ar fi exercitat constrângeri asupra unui procuror pentru a-l determina să nu dispună trimiterea sa în judecată într-o cauză penală în care avea calitatea de inculpat.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite