Ponta: Nu mă spăl pe mâini, dar povestea că eu cu Şova am făcut ceva la Turceni-Rovinari este falsă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Premierul Victor Ponta a fost partenerul lui Dan Şova la casa de avocatură „Şova şi Asociaţii“ FOTO Arhivă
Premierul Victor Ponta a fost partenerul lui Dan Şova la casa de avocatură „Şova şi Asociaţii“ FOTO Arhivă

Liderul PSD, premierul Victor Ponta, susţine că povestea conform căreia el ar fi implicat, alături de Dan Şova, în contractele acordate de complexurile energetice Rovinari şi Turceni este una falsă, care a fost verificată deja de ANAF, ANI şi DNA, fără să fi fost făsite elemente legate de el. DNA cere ridicarea imunităţii lui San Şova pentru a putea fi arestat preventiv.

Premierul Victor Ponta ia apărarea colegului său de partid şi fost ministru, Dan Şova, pentru care procurorii anticorupţie cer încuviinţarea Senatului pentru arestarea preventivă a acestuia în dosarul contractelor cu complexurile energetice Rovinari şi Turceni.

"Povestea asta cum eu cu Şova am făcut la Turceni şi Rovinari este spusă de Manţog, azi în închisoare, şi de Macovei, care ar trebui să fie tot pe acolo, dar încă nu a ajuns. De şapte ani, toate instituţiile statului - ANAF, ANI, DNA - au verificat şi au confirmat că, în 2007, nu aveam nicio treabă cu contracte cu Turceni şi Rovinari, ci erau ale cabinetului de avocatură Dan Şova. Deci, nu mă spăl pe mâini de nimic, dar e o poveste falsă, pe care nu au reuşit să o folosească. Nu cred că o s-o lase după şapte ani, dar nici nu cred că vor găsi în plus, că nu au ce", a spus Ponta la Antena 3.

În privinţa modului în care senatorii PSD vor vota în cazul lui Dan Şova, Ponta a susţinut că decizia aparţine acestora.

Procurorul şef al DNA a trimis, vineri, procurorului general al Parchetului instanţei supreme referatul pentru sesizarea Parlamentului, ca acesta să încuviinţeze reţinerea şi arestarea preventivă a senatorului PSD Dan Şova, pentru trei infracţiuni de complicitate la abuz în serviciu.

Anchetatorii cer încuviinţarea reţinerii şi arestării senatorului în dosarul privind contractele încheiate de firma sa de avocatură cu complexurile Turceni şi Rovinari. Procurorii susţin că Şova ar fi primit necuvenit 3,5 milioane de lei.

Procurorii au date şi indicii că Şova a depus la dosarul instrumentat de DNA mai multe documente false, în încercarea de a-şi dovedi nevinovăţia. Mai mult, el a dispus distrugerea toate hardurile calculatoarelor societăţii de avocaţi, pentru a ascunde corespondenţa purtată prin e-mail între societatea de avocaţi şi conducerile celor două complexuri energetice.

EvenimentePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite