Polonia va reintroduce controalele la frontiere. MAE a emis o atenţionare de călătorie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Polonia va reintroduce temporar controale la frontierele interne Schengen cu ocazia desfăşurării Summit-ului NATO şi a Zilelor Mondiale ale Tineretului Bisericii Romano-Catolice. Cetăţenii români care vor circula în această ţară sunt sfătuiţi să aibă asupra lor un document de identitate valabil.

„Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care intenţionează să călătorească în Republica Polonă că, în perioada 2 - 31 iulie 2016, vor fi reintroduse controalele la frontierele interne Schengen ale acestui stat. Măsura a fost adoptată de autorităţile locale în contextul găzduirii de către Polonia a Summit-ului NATO (8 - 9 iulie 2016) şi a Zilelor Mondiale ale Tineretului Bisericii Romano-Catolice (25 - 31 iulie 2016)”, potrivit unui comunicat emis luni de MAE.

Cetăţenii români care doresc să călătorească în Polonia în perioada menţionată sunt sfătuiţi să se asigure că au asupra lor un document de identitate valabil (carte de identitate sau paşaport).

Românii care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă” (disponibilă gratuit în „App Store” şi „Google Play”) care oferă informaţii, sfaturi de călătorie şi posibilitatea de alertare în cazul în care apar situaţii speciale.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite