Poliţistul care a lovit-o mortal pe Raisa, pe o trecere de pietoni din Bucureşti, nu a dat încă declaraţii în faţa anchetatorilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Arhivă
Foto: Arhivă

Poliţistul care a provocat, joia trecută, teribilul accident din Sectorul 1, în urma căruia o fetiţă a murit şi o alta a fost rănită, nu a dat declaraţii, până în prezent, în faţa anchetatorilor, invocând starea emoţională în care se află, potrivit  avocatului familiei Raisei.

"Declaraţia dată de către poliţistul ucigaş….nu există. În  două rânduri s-a încercat audierea şi răspunsul este că nu poate răspunde că e şocat. Rămân în continuare multe întrebări însa ele trebuiesc rezolvate rând pe rând. Permis, unde mergea şi alte erori din dosar" , a explicat avocatul Adrian Cuculis. 

Mâine se va încerca reaudierea poliţistului.

Reamintim că joia trecută, pe o stradă din sectorul 1, a avut loc un teribil accident care a fost surprins de o cameră de supraveghere. Secvenţele sunt sfâşietoare: două fete, de 11 şi 13 ani, se ţineau de mână când au ajuns la trecerea de pietoni. Au văzut maşina în ultima clipă şi au alergat ca să traverseze mai rapid. Însă poliţistul de la volan avea o viteză ameţitoare şi nici gând să încetinească. Le-a izbit în plin. Fetiţa de 11 ani, Raisa, a murit pe loc. Prietena ei a fost internată în stare gravă la spital. 

Agentul este cercetat pentru ucidere din culpă, iar procurorii l-au plasat sub control judiciar, cu interdicţia de a conduce, după ce au stabilit că nu avea nicio misiune urgentă, deşi circula prin oraş cu peste 80 de kilometri pe oră şi cu semnalele luminoase pornite. 

Acesta lucrează în Poliţie din 2017. E poliţist de proximitate la Secţia 5. Nu a făcut o şcoală de specialitate, pentru că a fost angajat din sursă externă, ceea ce înseamnă că a avut o pregătire iniţială de cel mult şase luni înainte de a începe munca. Era singur în maşină în momentul accidentului.

EvenimentePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite