Polițiștii din sindicatul Europol protestează la MAI: Căutăm ministru, al nostru este inexistent

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sindicaliștii din poliție protestează marți în fața sediului Ministerului Afacerilor Interne (MAI), a anunțat sindicatul Europol.

Foto: Arhivă
Foto: Arhivă

„Gata cu batjocura la adresa poliţiştilor, ne-aţi umilit destul! Am declanşat acţiunile de protest pe termen nelimitat pentru neaplicarea legii salarizării, modificărilor ce vor să fie aduse legii pensiilor militare, deficitului enorm de personal din instituţie şi a situaţiei dezastruoase de la admiterea din şcolile de poliţie”, este descrierea făcută de Europol pe Facebook.

Protestul se desfășoară între orele 8:00 și 16:00. 

Protest al profesorilor

Profesorii protestează și ei marți, 30 mai, începând cu ora 11:00. Aceștia se vor întâlni în Piața Victoriei și vor continua în marș până la Palatul Cotroceni. Potrivit organizatorilor, la protest sunt aşteptaţi în jur de 20.000 de participanţi. Sindicaliştii au anunţat luni că nu renunţă la greva generală, care a debutat pe 22 mai, şi i-au cerut preşedintelui României, Klaus Iohannis, să medieze conflictul izbucnit între salariaţii din învăţământ şi Guvernul României.

Restricții de trafic

„Începând cu ora 10.00, se va resistematiza traficul în Piața Victoriei, asigurându-se două benzi pe sens în fața Guvernului, pe Bd. Aviatorilor circulându-se doar către Bd. Lascăr Catargiu și se va restricționa traficul gradual pentru staționarea autocarelor pe Șos. Kiseleff, benzile I, III și IV, pe segmentul cuprins între Str. Arh. Ion Mincu și Piața Victoriei, fără afectarea intersecțiilor. Banda II de circulație pe tronsonul de mai sus va fi destinată autovehiculelor de intervenție”, a transmis Poliția Capitalei.

EvenimentePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite