Poliţia spaniolă a salvat două fetiţe din România, vândute de către părinţi pentru căsătorii „aranjate”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Imagine: Facebook / Policía Nacional
Imagine: Facebook / Policía Nacional

Poliţia din Spania a eliberat două surori de 14 şi 15 ani, care au fost vândute de părinţii români şi obligate să se căsătorească. Vânzătorii, cumpărătorii, dar şi soţul uneia dintre fete au fost arestaţi la Alcázar de San Juan luna aceasta, după o anchetă complexă a autorităţilor din peninsula iberică.

Potrivit anchetatorilor spanioli, cele două fete au fost vândute cu 6.000, respectiv 7.000 de euro, transmite Digi24.ro.

Într-o conferinţă de presă, comisarul şef Alberto Camacho, cel care a condus ancheta în cele două cazuri, a spus că operaţiunile au fost numite „Bucureşti” şi „Nunta”, relatează La Tribuna de Ciudad Real.

Surorile vândute au fost preluate de serviciile de protecţie socială din Junta de Castilla-La Mancha.

Ancheta în acest cazuri face parte dintr-o operaţiune mai mare a poliţiei spaniole împotriva traficului de minori, în vederea exploatării sexuale.

Operaţiunile „Bucureşti” şi „Nunta” au fost declanşate după o sesizare a unui inspector şcolar din Badajoz, care a reclamat că fete de naţionalitate română absentau nemotivat de la şcoală şi existau temeri cu privire la situaţia lor.

Poliţiştii au stabilit destul de repede că acestea nu mai veneau la şcoală pentru că se căsătoriseră. Ulterior, anchetatorii au aflau că fetele fuseseră, de fapt, vândute şi obligate să se mărite. Minorele se aflau deja în casa socrilor, tot români, şi erau forţate să contribuie la treburile casnice.

În acelaşi timp, anchetatorii au aflat că părinţii vânzători intenţionau să o vândă în vederea căsătoriei şi pe sora mai mică a celor două fete, în vârstă de doar 12 ani.

Evenimente


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri