Poliţia română: bărbatul reţinut de poliţia dominicană nu e Codruţ Marta

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marta a fost dat în urmărire internaţională în urmă cu aproape două luni
Marta a fost dat în urmărire internaţională în urmă cu aproape două luni

Inspectoratul General al Poliţiei (IGP) a anunţat miercuri că, în urma verificărilor amănunţite făcute de poliţiştii dominicani, aceştia au admis că au comis o gravă eroare şi că bărbatul arestat cu o zi în urmă, despre care spuneau că este Codruţ Marta, nu este, de fapt, Codruţ Marta.

"Din datele pe care le avem până acum, există o probabilitate mai mare ca suspectul reţinut să nu fie Codruţ Marta", declara încă de miercuri dimineaţă pentru adevarul.ro procurorul Dana Tiţian, consilier al Procurorului General.

Nici IGP nu a confirmat informaţia.

Bărbatul arestat se afla într-un orăşel turistic şi se legitima cu un paşaport fals lituanian.

UPDATE 9:00 Poliţia Naţională Dominicană a dat publicităţii, pe site-ul său, un comunicat de presă în care precizează că suspectul reţinut în Sosua, Puerto Plata, este românul Codruţ Alexandru Marta, urmărit internaţional prin Interpol în baza solicitării cu numărul 2012/310256. 

Potrivit comunicatului, în momentul reţinerii, Codruţ Marta avea asupra sa un paşaport fals cu numărul 20687555, cu identitate lituaniană, sub numele Arei Argead.

"Cetăţeanul străin a fost transferat imediat la sediul OCN Interpol, pentru a fi demarate procedurile de repatriere a sa în România, unde este urmărit penal pentru evaziune fiscală şi aderare la un grup criminal", arată poliţia dominicană.

image

Marta fusese dat în urmărire internaţională. A fost introdusă şi o alertă în sistemul informatic Schengen referitoare la cel a cărui dispariţie a fost semnalată de soţia lui, Andreea Marta. Aceasta a fost arestată preventiv în iulie, fiind acuzată că, începând cu anul 2010, a coordonat o reţea de prostituate de lux, recrutate din rândul tinerelor studente participante la diferite concursuri de modeling din România.

DIICOT Braşov au început urmărirea penală în cazul fostului şef al ANAF Sorin Blejnar şi a fostului său consilier Codruţ Marta, într-un dosar în care sunt acuzaţi de complicitate la evaziune fiscală şi sprijinire a unui grup infracţional organizat.

Codruţ Marta, fostul şef de cabinet al fostului preşedinte al ANAF, Sorin Blejnar. Pe 30 mai, Codruţ Marta a fost dat în urmărire internaţională, când a fost introdusă şi o alertă în sistemul informatic Schengen referitoare la cel a cărui dispariţie a fost semnalată de soţia sa.

Marta a fost pus sub acuzare de procurorii anticorupţie, care, în 10 iulie, au obţinut un mandat de arestare preventivă pe numele său pentru implicare în afaceri ilegale cu produse petroliere, prin care s-a prejudiciat statul cu peste 15 milioane de euro prin neplata accizelor şi taxelor. De altfel, judecătorii au decis aseară prelungirea mandatului de arestare emis în lipsă pe numele acestuia.

În 28 mai, fostul şef al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF), Sorin Blejnar, şi omul de afaceri Elan Schwartzenberg au fost audiaţi în legătură cu dispariţia lui Codruţ Marta.

În 29 mai, Elan Schwartzenberg declara că este prieten de aproape zece ani cu Codruţ Marta şi că "nu crede o iotă din acuzaţiile şi bârfele la adresa lui", omul de afaceri precizând totodată că nu a fost niciodată audiat despre "TVA-uri sau afaceri oneroase".

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite