Soţia lui Codruţ Marta a fost arestată pentru 29 de zile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

		    
		    Mai multe documente au fost ridicate de anchetatori din locuinţa Andreei Marta   FOTO:Mediafax
Mai multe documente au fost ridicate de anchetatori din locuinţa Andreei Marta   FOTO:Mediafax

Judecătorii Tribunalului București au emis astăzi mandate de arestare preventivă pentru 29 de zile pe numele Andreei Marta, soţia fostului şef de cabinet al fostului președinte al ANAF Sorin Blejnar. Marta a fost reținută ieri alături de sora ei, Maria Magdalena Lungu sub acuzațiile de proxenetism și prostituție. 

Decizia tribunalului poate fi contestata la Curtea de Apel Bucuresti, până atunci Andreea Marta, dar şi Maria Magdalena Lungu și Valentin Panait, arestați și ei în același dosar, vor fi încarcerați în arestul Poliției Capitalei.

Andreea Marta este acuzată că începând cu anul 2010, a coordonat o reţea de prostituate de lux, recrutate din rândul tinerelor studente participante la diferite concursuri de modeling din România. În plus, procurorii susțin că cei patru racolau persoane cu o situaţie materială bună cărora le-ar fi facilitat întâlniri amoroase cu tinerele în România, dar şi în Monaco, Elveţia și Italia sau Dubai.


"Clienţii erau racolaţi de către membri grupării din mediul oamenilor de afaceri, politicieni şi sportivi, care erau dispuşi să cheltuiască sume foarte mari de bani, prin organizarea unor petreceri private, în special în străinătate şi în cluburi exclusiviste", precizează Poliţia Română.

Andreea Marta este soţia lui Codruţ Marta, fostul şef de cabinet al fostului preşedinte al ANAF, Sorin Blejnar. Pe 30 mai, Codruţ Marta a fost dat în urmărire internaţională, când a fost introdusă şi o alertă în sistemul informatic Schengen referitoare la cel a cărui dispariţie a fost semnalată de soţia sa.

Marta a fost pus sub acuzare de procurorii anticorupţie, care, în 10 iulie, au obţinut un mandat de arestare preventivă pe numele său pentru implicare în afaceri ilegale cu produse petroliere, prin care s-a prejudiciat statul cu peste 15 milioane de euro prin neplata accizelor şi taxelor. De altfel, judecătorii au decis aseară prelungirea mandatului de arestare emis în lipsă pe numele acestuia.

În 28 mai, fostul şef al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF), Sorin Blejnar, şi omul de afaceri Elan Schwartzenberg au fost audiaţi în legătură cu dispariţia lui Codruţ Marta.

În 29 mai, Elan Schwartzenberg declara că este prieten de aproape zece ani cu Codruţ Marta şi că "nu crede o iotă din acuzaţiile şi bârfele la adresa lui", omul de afaceri precizând totodată că nu a fost niciodată audiat despre "TVA-uri sau afaceri oneroase".

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite