Peste 80 de persoane, cercetate în ultima săptămână, pentru infracţiuni economice

0
Publicat:
Ultima actualizare:
87 de persoane sunt cercetate pentru infracţiuni economice FOTO Adevărul
87 de persoane sunt cercetate pentru infracţiuni economice FOTO Adevărul

Poliţiştii au descoperit într-o săptămână peste 150 de infracţiuni economice, pentru care sunt cercetate 87 de persoane, 15 dintre acestea fiind reţinute sau arestate preventiv.

În urma acţiunilor şi controalelor poliţiştilor de investigare a fraudelor, efectuate în perioada 15-21 martie, au fost descoperite 152 de infracţiuni, cele mai multe fiind de evaziune fiscală (41). De asemenea, au fost identificate şi infracţiuni de uz de fals (19), fals material în înscrisuri oficiale (13), abuz în serviciu (12) şi înşelăciuni (11), se arată într-un comunicat de presă de duminică al Poliţiei Române.

Totodată, anchetatorii fac cercetări şi pentru şapte fapte de fals în înscrisuri sub semnătură privată, cinci cazuri de corupţie, patru de delapidare, trei de contrabandă, precum şi pentru nouă infracţiuni prevăzute de Codul vamal şi opt prevăzute de Codul fiscal.

Alte dosare de cercetare vizează infracţiuni prevăzute de Legea 656/2002 privind spălarea banilor, de Legea 84/1998 privind mărcile şi indicaţiile geografice şi de Legea cecului.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite