Peste 700 de kilograme de articole pirotehnice, confiscate de poliţişti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Arhivă
Foto: Arhivă

Poliţiştii din toată ţara au derulat în perioada 26 octombrie - 18 noiembrie, acţiunea naţională „IMPORTATORII DE ARTIFICII 2020”. Ca urmare, 40 de persoane sunt cercetate pentru 41 de infracţiuni privind nerespectarea regimului articolelor pirotehnice şi al materiilor explosive. Iar pentru alte nereguli constatate, au fost aplicate 8 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 11.000 de lei, se arată într-un comunicat al Poliţiei Române.

Acţiunea naţională „IMPORTATORII DE ARTIFICII 2020” a vizat verificarea modului în care sunt  respectate prevederile legale referitoare la operaţiunile cu articole pirotehnice şi a fost derulalată de Poliţia Română, prin Direcţia Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase.

Cele 224 de acţiuni au avut şi scopul prevenirii şi combaterii evenimentelor negative generate de nerespectarea prevederilor legale care reglementează deţinerea, comercializarea, importul, depozitarea şi folosirea articolelor pirotehnice de către persoanele fizice şi juridice.

În urma a 495 de controale efectuate la persoane fizice şi juridice autorizate/neautorizate să desfăşoare operaţiuni de import/transfer/comercializare articole pirotehnice, precum şi la cele care efectuează jocuri de artificii, au fost întocmite 35 de dosare penale. 

Ca măsuri complementare, au fost indisponibilizate, în vederea confiscării,  770 de kilograme de articole pirotehnice de diferite clase şi categorii (toate provenind din săvârşirea de infracţiuni sau contravenţii la regimul materiilor explozive). 

Totodată, au fost retrase 2 autorizaţii de funcţionare de organele de profil, pentru renunţare sau neprezentare la viză.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite