Peste 500 de străini care stăteau ilegal în Bucureşti, depistaţi de poliţiştii Direcţiei pentru Imigrări

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Peste 500 de străini care stăteau ilegal în Bucureşti, depistaţi de poliţişti   FOTO Adevărul
Peste 500 de străini care stăteau ilegal în Bucureşti, depistaţi de poliţişti   FOTO Adevărul

Peste 500 de cetăţeni străini, care stăteau ilegal în Bucureşti, au fost depistaţi, în primele nouă luni ale anului 2013, de poliţiştii Direcţiei pentru Imigrări a Municipiului Bucureşti.

„Poliţiştii Inspectoratului General pentru Imigrări - Direcţia pentru Imigrări a Municipiului Bucureşti au desfăşurat, în primele nouă luni ale a.c., o serie de acţiuni pe linia prevenirii şi combaterii şederii ilegale a cetăţenilor străini, pe raza de competenţă“, se arată într-un comunicat emis de inspectorat.

În urma acestor acţiuni au fost depistaţi 505 cetăţeni străini, dintre care majoritatea intraseră legal în ţară, cu vize de scurtă sau lungă şedere, dar care, după expirarea acestora, nu au făcut niciun demers pentru prelungirea lor şi nici nu au părăsit România.

De asemenea, au fost cazuri în care străinii au intrat ilegal în România, cu ajutorul unor acte false.

Cei mai mulţi dintre străinii depistaţi de poliţişti sunt turci, (83), urmaţi de sirieni (81), moldoveni (30), tunisieni (27), irakieni (27) şi indieni (21).

„Pe numele a 173 dintre aceştia au fost emise decizii de returnare de pe teritoriul României, prin care străinii sunt obligaţi să părăsească ţara în termen de 15 zile, 14 dintre ei au fost îndepărtaţi sub escortă până la punctul de trecere a frontierei, 85 au fost luaţi în custodie publică în vederea returnării în ţările de origine, 37 au fost toleraţi, 45 au depus cerere pentru solicitarea unei forme de protecţie, 38 au primit decizii de părăsire a teritoriului, iar pentru ceilalţi s-au dispus alte măsuri“, se mai explică în comunicat.

EvenimentePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite