Peste 460 de persoane, supravegheate de poliţişti în urma implementării noului Cod de Procedură Penală

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Poliţiştii au supravegheat 450 de persoane în ultima săptămână FOTO Adevărul Adevărul
Poliţiştii au supravegheat 450 de persoane în ultima săptămână FOTO Adevărul Adevărul

465 de persoane, faţă de care s-au dispus măsuri preventive, au început să fie supravegheate de poliţişti, în ultima săptămână, în urma implementării noului Cod de Procedură Penală. 40 dintre acestea sunt arestate la domiciliu.

Pentru 420 s-a dispus control judiciar, 40 de persoane sunt arestate la domiciliu, iar alte cinci persoane supravegheate se află sub control judiciar pe cauţiune, potrivit Poliţiei Române.

„Odată cu intrarea în vigoare a noilor prevederi procesual penale, au fost operaţionalizate Birourile de Supraveghere Judiciară de la nivelul IGPR, DGPMB şi IPJ-uri, precum şi compartimente de supraveghere judiciară la nivelul poliţiilor municipale, altele decât cele reşedinţă de judeţ”, mai precizează sursa citată.

Aproximativ 500 de poliţişti îşi desfăşoară activitatea în cadrul acestor structuri, la nivel naţional.

„La nivelul Inspectoratului General al Poliţiei Române, a fost dezvoltată o aplicaţie informatică pentru evidenţa acestora şi a fost elaborată o metodologie privind supravegherea persoanelor faţă de care s-a dispus măsura controlului judiciar, controlului judiciar pe cauţiune sau arestului la domiciliu, pentru aplicarea la nivel naţional, în mod unitar, a prevederilor legale”, mai arată aceeaşi sursă.

Potrivit noului Cod de Procedură Penală ă, măsurile preventive sunt reţinerea, controlul judiciar, controlul judiciar pe cauţiune, arestul la domiciliu şi arestarea preventivă.

Noul Cod de Procedură Penală şi noul Cod Penal au intrat în vigoare la 1 februarie.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite