Peste 220 de dosare penale întocmite şi peste 430 de amenzi date şoferilor băuţi

0
0

225 de dosare penale au fost întocmite de poliţişti, în două zile, pentru cei care au urcat băuţi la volan. Au fost date 436 de amenzi pentru şoferii băuţi. Acţiunea  poliţiştilor a vizat prevenirea accidentelor rutiere grave.

Potrivit unui comunicat emis duminică de Poliţia Română, vineri şi sâmbătă peste 4.200 de poliţişti de la rutieră şi de la ordine publică, sub coordonarea Direcţiei Rutiere, au acţionat, la nivel naţional, pentru reducerea numărului accidentelor rutiere, în special a celor provocate de persoane care conduc sub influenţa alcoolului.

Potrivit sursei citate, au fost verificaţi 34.062 de şoferi, fiind făcute 85 de teste pentru depistarea substanţelor stupefiante sau a medicamentelor cu efecte similare acestora. Poliţiştii au constatat 519 infracţiuni, din care 225 pentru conducere cu o îmbibaţie alcoolică în sânge mai mare decât limita legală.

De asemenea, pentru neregulile constate poliţiştii au aplicat 10.365 de contravenţii la regimul circulaţiei rutiere. Dintre acestea, 436 de sancţiuni au fost pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice, pentru care au fost aplicate amenzi de la 765 la 1.700 de lei. Totodată, poliţiştii au dispus reţinerea permisului de conducere pentru o perioadă de 90 zile.

Una dintre persoanele sancţionate este un bărbat de 43 de ani, din Bucureşti, care în noaptea de sâmbătă spre duminică a fost prins de poliţiştii din Ilfov la volanului unui autoturism, deşi are permisul de conducere anulat. În urma testării cu aparatul etilotest, s-a stabilit că şoferul avea o îmbibaţie alcoolică de 1,04 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Evenimente


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri