Peste 150 persoane  au fost cercetate în ultimele două săptămâni pentru comiterea de infracţiuni economice

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Poliţia Română a descoperit peste 150 de persoane suspectate de infracţiuni economice FOTO Adevărul
Poliţia Română a descoperit peste 150 de persoane suspectate de infracţiuni economice FOTO Adevărul

Poliţiştii au descoperit în ultimele două săptămâni 150 de infracţiuni economice, pentru care sunt cercetate 154 persoane, cele mai multe pentru evaziune fiscală, fals în înscrisuri şi înşelăciuni în relaţiile comerciale, potrivit Poliţiei Române.

Dintre cele 150 de infracţiuni depistate de poliţiştii de la investigarea fraudelor în perioada 24 noiembrie - 6 decembrie, cele mai multe au fost de evaziune fiscală (49), fals în înscrisuri (31) şi înşelăciuni în relaţiile comerciale (14), se arată întru-un comunicat de presă de duminică al Poliţiei Române.

Alte infracţiuni constatate de poliţişti au vizat fapte de abuz în serviciu (trei), corupţie (două), delapidare (nouă), neglijenţă în serviciu (două), precum şi încălcări ale prevederilor Codului vamal (opt), Codului fiscal (trei) şi Legii privind mărcile şi indicaţiile geografice (trei).

Pentru cele 150 de infracţiuni economice sunt cercetate 154 persoane, dintre care şapte au fost reţinute sau arestate preventiv.

De asemenea, 16 persoane sunt cercetate în 14 dosare complexe, faptele comise având urmări deosebit de grave prin cuantumul prejudiciului sau al numărului mare de persoane implicate.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite