Percheziţii în Bucureşti la firme de pază suspecte de evaziune fiscală. Alte cinci descinderi la proxeneţi. Şeful Poliţiei Locale Bucureşti, audiat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mai multe percheziţii au loc luni dimineaţă în Bucureşti şi în Ilfov FOTO Adevărul
Mai multe percheziţii au loc luni dimineaţă în Bucureşti şi în Ilfov FOTO Adevărul

Aproape 80 de poliţişti fac percheziţii luni dimineaţă pe raza judeţului Ilfov şi a municipiului Bucureşti, în două acţiuni ample desfăşurate de Poliţia Capitalei. Astfel, câteva zeci de poliţiştii au descins la sediile unor firme de pază suspectate de evaziune fiscală şi de spălare de bani, într-un dosar în care prejudiciul se ridică la 6 milioane de euro. Alţi 40 de poliţişti fac cinci percheziţii pe linia combaterii proxenetismului.

„Ofiţerii de investigare a fraudelor din cadrul Poliţiei Capitalei au descins la sediile mai multor firme. Sunt vizate, printre altele, operaţiuni financiare fictive şi neînregistrarea în contabilitate a unor operaţiuni financiare. Cele 10 percheziţii se desfăşoară sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti”, au explicat pentru adevarul.ro oficiali din Poliţia Capitalei. 

„În fapt, în perioada 2008 – 2013, suspecţii au înfiinţat un număr de 10 societăţi comerciale pe care le-au cesionat fictiv către mai multe persoane de cetăţenie moldovenească şi egipteană, continuând să desfăşoară operaţiuni comerciale în numele acestora şi înregistrând în evidenţa lor contabilă cheltuieli care nu au la bază operaţiuni reale”, se arată într-un comunicat de presă al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti. 

Nouă mandate de aducere emise de procurori

Potrivit sursei citate, percheziţiile domiciliare vizează atât locuinţele suspecţilor cât şi sediile unor societăţi comerciale implicate în activitatea infracţională.

Prin urmare, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti au emis un număr de 9 mandate de aducere pentru persoanele ce urmează să fie audiate.

Cinci percheziţii pe linia combaterii proxenetismului

Prostituatele percepeau de la clienţi, pentru serviciile oferite, între 100 şi 1.000 de euro, au declarat oficiali di Poliţia Capitalei, potrivit Mediafax.

Potrivit surselor citate, proxeneţii publicau anunţuri pe internet, la rubricile de matrimoniale, iar clienţii prostituatelor erau, în general, cetăţeni străini cazaţi la hoteluri de lux din Bucureşti.

Printre clienţi se numărau însă şi români, care închiriau camere la aceste hoteluri, unde se întâlneau cu prostituatele, susţin aceleaşi surse, conform cărora tarifele pentru serviciile sexuale începeau de la 100 de euro, însă, în funcţie de client, ajungeau şi la 1.000 de euro.

Şeful Poliţiei Locale Bucureşti, Ion Ţincu, a fost dus la Poliţia Capitalei pentru a fi audiat în calitate de martor, potrivit unor surse judiciare. 

De asemenea, poliţiştii bucureşteni efectuează luni alte cinci percheziţii, sub coordonarea Parchetului Judecătoriei sectorului 5, pe linia de combatere a proxenetismului. „La prima acţiune participă 35 de poliţişti, la a doua peste 40”, au arătat aceleaşi surse. 

În urma descinderilor, suspecţii urmează să fie duşi la audieri, au precizat oficialii din Poliţia Capitalei. 

Pe aceeaşi temă: 

Percheziţii în comuna ilfoveană Sinteşti, la persoane suspectate de furturi din locuinţe şi tâlhării

Mai multe percheziţii au avut loc, marţi dimineaţă, în localitatea ilfoveană Sinteşti. Poliţiştii ilfoveni au  căutat persoane suspectate de tâlhării şi furturi din imobile aflate în construcţie din comuna Vidra şi satele învecinate.

VIDEO Proxeneţi, aduşi de mascaţi în faţa procurorilor buzoieni. Au câştigat peste 1,5 milioane euro din prostituţie

Patru bărbaţi sunt cercetaţi de către procurorii din cadrul DIICOT – Biroul Teritorial Buzău pentru infracţiunea de trafic de persoane şi proxenetism. Aceştia fac parte dintr-o reţea care a trimis în Spania, Elveţia şi Germania cel puţin 15 fete, pentru a practica prostituţia. Miercuri, au fost efectuate opt percheziţii domiciliare, pentru destructurarea grupării infracţionale.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite