Percheziţii DNA la Consiliul Judeţean Călăraşi. Vizat e Vasile Iliuță, președintele instituției

0
Publicat:

Procurori de la DNA Constanţa efectuează, joi dimineaţa, percheziţii la sediul Consiliului Judeţean Călăraşi, într-un dosar de corupţie, au declarat surse judiciare pentru Agerpres. Vasile Iliuță, președintele PSD al instituției ar fi vizat.

Vasile Iliuță, șeful CJ Călărași FOTO Arhivă
Vasile Iliuță, șeful CJ Călărași FOTO Arhivă

Conform surselor citate, vizat de anchetă ar fi şi preşedintele CJ Călăraşi, Vasile Iliuţă. De asemenea, procurorii ridică documente şi calculatoare de la DGASPC Călăraşi şi un spital din oraş în legătură cu mai multe contracte de achiziţii”, arată Agerpres.

Vasile Iliuţă a fost achitat de Tribunalul Bucureşti în 2023 într-un dosar în care este acuzat de abuz în serviciu şi şantaj. Potrivit deciziei instanţei, care nu este definitivă, Vasile Iliuţă, a fost achitat de judecători pentru că "fapta nu este prevăzută de legea penală ori nu a fost săvârşită cu vinovăţia prevăzută de lege".

Trimis în judecată, dar achitat

Vasile Iliuţă a fost trimis în judecată în anul 2021 de DNA, sub acuzaţia că, în perioada martie - iulie 2019, şi-ar fi încălcat atribuţiile de serviciu prevăzute de lege, îngrădind dreptul la muncă în cazul a 10 angajaţi ai CJ Călăraşi.

Anchetatorii susţin că Iliuţă nu ar fi aprobat plata drepturilor salariale pentru angajaţii respectivi, în condiţiile în care magistraţii Tribunalului Călăraşi au dispus suspendarea a două hotărâri ale Consiliului judeţean în urma cărora cele 10 persoane fuseseră eliberate din funcţia publică pe care o deţineau.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite