Patru centre corecţionale pilot vor fi construite în ţară cu bani norvegieni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Patru centre corecţionale pilot, în valoare de 31,8 milioane de euro, vor fi construite în următorii ani în România, cu bani norvegieni.

Concret, finanţarea a fost obţinută de la Mecanismul Financiar Norvegian 2014-2021, în baza unui memorandum semnat între cele două ţări, scopul fiind de a furniza servicii de reintegrare socială persoanelor încarcerate sau foştilor deţinuţi.

Potrivit documentului, patru localităţi din ţară vor fi beneficiarele unor centre corecţionale pilot, promotorul proiectului este Administraţia Naţională a Penitenciarelor (ANP), având ca partener Direcţia Naţională de Probaţiune (DNP), conform news.ro.

Astfel, cele două instituţii vor trebui să finalizeze, în următoarele cinci luni, o „notă concept” ce va cuprinde activităţile ce se vor implementa, rezultatele şi indicatorii de atins.

Prima consultare din proiect, la Vaslui

La sfârşitul acestei săptămâni, a avut loc, la Vaslui, o primă consultare cu toţi factorii decidenţi implicaţi în proiect, respectiv reprezentanţi ai ANP, DNP, Penitenciarului Vaslui, Serviciului de Probaţiune Vaslui, precum şi ai autorităţilor locale vasluiene.

Centrul corecţional de la Vaslui va presupune contrucţia unui nou corp de clădire, cu 200 de locuri, pentru persoane adulte clasificate în regim deschis şi semideschis şi birouri pentru reprezentanţii Serviciului de Probaţiune.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite