Pagina cititorului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ieşeanul Ioan Grecu are 63 de ani este inginer în construcţii şi conduce de 20 de ani o firmă de profil. A fost abonat la ziarul „Scânteia“ din 1970 până în 1990, după care a continuat cu „Adevărul“.

„Citesc despre politică şi sport"

„Urmăresc zilnic paginile de politică şi de sport. De asemenea, în caietul A2 sunt săptămânal pagini de cultură, cu totul altceva faţă de tabloide. Nu am ce sugestii să fac la adresa conţinutului ziarului, având în vedere că aveţi oameni bine pregătiţi", spune el.

Pe lângă conţinutul ziarului, ieşeanul are un motiv în plus pentru care îşi menţine abonamentul. „Am vrut să am toate «cărţile verzi». Acum au început să apară cărţile din noua colecţie, aşa că mi-am reînoit abonamentul «ziar+carte»", spune Ioan Grecu.

Instituţia Armatei Române

Despre noi românii se apreciază, istoriceşte, ca n-am fost un popor care să ducă bătălii de cucerire. N-avem nici ascendenţă şi, deci, nici nu moştenim „gene" războinice. Nu poftim ce nu-i al nostru (e drept, mai „mârâim" pentru rapturile teritoriale suferite şi nereparate de istorie; România, constatăm cu tristeţe, este o ţară „înconjurată" de români).

Odată cu orientarea fără echivoc a României către instituţiile euro-atlantice, am semnat tratate bilaterale de bună vecinătate cu toate statele din jur. Ne-am luat angajamente de respectare a graniţelor (statu-quo-ul geopolitic), iar politica de „culoare" naţionalistă a fost nevoită să se estompeze puţin câte puţin. În atari condiţii, armatei române actuale îi revine rolul important de a merge pe drumul compatibilizării şi armonizării cu obiectivele militare convenite în cadrul NATO.

Ca parteneră cu drepturi depline în Pactul Nord -Atlantic, ţara noastră beneficiază de un înalt „capital" de securitate, siguranţă pe care, însă, are datoria s-o exporte mai departe. Astfel, soldaţii români participă cu onoare şi bărbăţie (din nefericire şi cu jertfe umane) în diferite zone „fierbinţi" ale planetei, pentru instituirea păcii şi stabilităţii, pentru o lume mai paşnică şi mai senină. În semn de preţuire şi recunoştinţă, de ziua armatei noastre (25 octombrie) îi urez acestei instituţii „La mulţi ani!"

Caporal (rez) Florin Nechiti

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite