Ofiţerii DGA au dat iama în banda poliţiştilor şpăgari din Pantelimon. Şapte dintre aceştia au fost arestaţi preventiv

0
Publicat:
Ultima actualizare:
11 poliţişti au fost săltaţi miercuri dimineaţă de la sediul Poliţiei Pantelimon de anchetatori FOTO Adevărul
11 poliţişti au fost săltaţi miercuri dimineaţă de la sediul Poliţiei Pantelimon de anchetatori FOTO Adevărul

Mai bine de jumătate dintre angajaţii Poliţiei Pantelimon au fost săltaţi miercuri de procurori, ajutaţi de ofiţeri ai Direcţiei Generale Anticorupţie, în cadrul unei acţiuni ce a avut ca scop destructurarea unei reţele formate din oameni ai legii care pretindeau mită de la şoferii care încălcau regulile de circulaţie.Şapte dintre ei au fost arestaţi preventiv.

UPDATE Toţi cei şapte poliţişti din cadrul Poliţiei Pantelimon au fost arestaţi preventiv după ce magistraţii Tribunalului Bucureşti au admis, joi, propunerea procurorilor de arestare preventivă pentru 29 de zile.

Decizia nu este definitivă şi poate fi atacată cu recurs la Curtea de Apel Bucureşti.

UPDATE Procurorii de pe lângă Tribunalul Bucureşti au terminat audierile în cazul celor 11 poliţişti de la Circulaţie din cadrul Poliţiei Pantelimon. Dintre aceştia, şapte au fost reţinuţi şi urmează să fie prezentaţi în faţa instanţei cu propunere de arestare preventivă.

Miercuri dimineaţă, ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie însoţiţi de mascaţi au descins la sediul Poliţiei Pantelimon unde au efectuat mai multe percheziţii şi au pus în aplicare 11 mandate de aducere emise pe numele unor poliţişti de la Circulaţie şi Ordine Publică. Acuzaţiile: luare de mită, fals şi abuz în serviciu. Concret, anchetatorii îi acuză pe cei 11 agenţi că pretindeau bani de la şoferii care încălcau regulile de circulaţie pentru a nu le suspenda permisul de conducere.

“Practic, după ce constatau abaterile contravenţionale, oamenii legii le cereau bani şoferilor traşi pe dreapta pentru a nu le suspenda permisul de conducere. După ce primeau suma de bani pretinsă – între 100 şi 200 de lei –, poliţiştii treceau în procesul-verbal de sancţionare contravenţională alte abateri mai puţin grave, dar care nu fuseseră săvârşite în realitate. În urma percheziţiilor, am găsit procese-verbale în care erau trecute în fals inclusiv abateri pe care şoferii le-ar fi săvârşit ca pietoni”, au explicat surse din cadrul echipei de anchetă.

Imediat după ce s-au încheiat descinderile, cei 11 poliţişti au fost duşi la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti unde au fost audiaţi timp de mai multe ore, ocazie cu care procurorii i-au informat şi că împotriva lor a fost declanşată şi urmărirea penală.

„La dosar există câteva plângeri ale şoferilor, oameni care au recurs la denunţ, fiind deranjaţi de faptul că poliţiştii le-au cerut mită. Ulterior, în zona unde poliţiştii corupţi acţionau (oraşul Pantelimon, judeţul Ilfov – n.r.) au fost infiltraţi ofiţeri sub acoperire, care au încălcat intenţionat regulile de circulaţie pentru a fi opriţi de respectivii agenţi, cărora le-au dat mită, tocmai pentru a proba activitatea lor infracţională”, au arătat sursele citate.

În cursul zilei de joi, cei mai mulţi dintre agenţii acuzaţi de corupţie vor fi prezentaţi judecătorilor cu propunerea de arestare preventivă. Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, oamenii legii riscă până la 12 ani de închisoare.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite