FOTO VIDEO 11 angajaţi de la Circulaţie ai Poliţiei Pantelimon, urmăriţi penal pentru luare de mită şi abuz în serviciu. Şapte dintre aceştia au fost reţinuţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Aceştia sunt acuzaţi că ar fi primit mită de la şoferi FOTO Marian Iliescu
Aceştia sunt acuzaţi că ar fi primit mită de la şoferi FOTO Marian Iliescu

Procurorii au dispus începerea urmăririi penale faţă de 11 agenţi ai Poliţiei Pantelimon. Aceştia sunt acuzaţi de luare de mită, fals intelectual şi abuz în serviciu contra intereselor publice. Şapte dintre aceştia au fost reţinuţi şi urmează să fie prezentaţi în faţa instanţei cu propunerea de arestare preventivă.

UPDATE Procurorii de pe lângă Tribunalul Bucureşti au terminat audierile în cazul celor 11 poliţişti de la Circulaţie din cadrul Poliţiei Pantelimon. Dintre aceştia, şapte au fost reţinuţi şi urmează să fie prezentaţi în faţa instanţei cu propunere de arestare preventivă.

UPDATE Patru dintre poliţiştii duşi miercuri la audieri au fost reţinuţi şi urmează să fie duşi în faţa instanţei cu propunerea de arestare preventivă.

La această oră (19.20), procurorii continuă audierile celorlalţi suspecţi din acest caz.

UPDATE Parchetul de pe lângă Tribunalul Capitalei a dispus miercuri începererea urmăririi penale faţă de 11 agenţi din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Ilfov – Poliţia Oraşului Pantelimon.

Potrivit anchetatorilor, activitatea infracţională a constat, în principal, în primirea unor sume de bani de către agenţii de poliţie în cauză pentru a nu sancţiona abaterile contravenţionale constatate, care implicau suspendarea dreptului de a conduce autovehicule. 

În acest context, agenţii fie nu ar fi întocmit procese-verbale de sancţionare contravenţională, fie ar fi întocmit procese-verbale de sancţionare contravenţională pentru abateri mai puţin grave, dar care nu au fost săvârşite în realitate (inclusiv aplicarea, în fals, faţă de conducători auto a unor sancţiuni contravenţionale pentru abateri săvârşite ca pietoni). 

UPDATE 11 persoane sunt audiate în acest moment de procurorii Parchetului Capitalei, zece dintre acestea au fost aduse cu mandat, iar una dintre acestea s-a prezentat după ce a fost citată.

Până în acest moment, procurorii nu au emis nicio ordonanţă de reţinere.

Potrivit unor surse judiciare, acţiunea vine ca urmare a două plângeri, una de la începutul anului 2012 şi una din anul 2013.

UPDATE Percheziţiile de la Poliţia Pantelimon s-au încheiat, iar suspectii au fost duşi la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti pentru a fi audiaţi.

Surse apropiate anchetei au precizat că percheziţiile vizează poliţişti de la structurile de ordine publică şi de la rutieră.

Aceştia sunt suspectaţi că pândeau în trafic şoferii care încălcau regulile de circulaţie, îi opreau şi le cereau mită pentru a nu-i amenda potrivit legii.

Parchetul Tribunalului Bucureşti arată, într-un comunicat de presă, că au fost puse în executare zece mandate de aducere în urma percheziţiilor care au avut loc miercuri dimineaţă.

„Acţiunea este efectuată într-o cauză ce are ca obiect săvârşirea infracţiunilor de luare de mită, fals intelectual şi abuz în serviciu contra intereselor publice. Din materialul probator administrat până la momentul actual a rezultat că în activitatea infracţională sunt implicaţi mai mulţi agenţi de poliţie rutieră”, a precizat Parchetul Tribunalului Bucureşti.

Ofiţerii DGA îi monitorizează pe suspecţi de mai bine de o jumătate de an, iar în toată această perioadă, au reuşit să strângă la dosar mai multe probe. 

Concret, poliţiştii ar fi luat mită de la şoferi între 100 şi 200 de lei.

La dosar există câteva plângeri ale şoferilor, oameni care au recurs la denunţ, fiind deranjaţi de faptul că poliţiştii le-au cerut mită. Ulterior, au fost infiltraţi ofiţeri sub acoperire, care ar fi încălcat intenţionat regulile de circulaţie după care a fi fost opriţi de respectivii agenţi, cărora le-au dat mită, tocmai pentru a proba activitatea lor infracţională.

Percheziţiile au fost făcute de ofiţerii DGA, sub coordonarea procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti.

Sursă Digi24.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite