O poliţistă din Bucureşti a fost trimisă în judecată, sub control judiciar, pentru că ar fi şantajat un medic estetician

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O poliţistă din Bucureşti a fost trimisă în judecată, sub control judiciar, pentru săvârşirea infracţiunilor de şantaj, şi participaţie improprie la acces ilegal la un sistem informatic (două fapte).

În rechizitoriul întocmit de procurori asupra subcomisarei de poliţie s-au reţinut că în cursul lunii octombrie 2019, inculpata ar fi constrâns un medic estetician de la o clinică privată, sub ameninţarea deschiderii unui presupus dosar penal pentru evaziune fiscală, să-i dea suma de 15.000 de euro, atât pentru ea cât şi pentru o altă persoană.

Aceasta i-ar fi cerut medicului estetician suma respectivă pentru o fostă pacientă nemulţumită de intervenţia chirurgicală efectuată de acesta, ameninţându-l totodată cu depunerea unei plângeri pentru malpraxis şi cu exercitarea unor acte de violenţă de către pacientă şi prietenul acesteia.

Ulterior ea ar fi primit direct de la medicul estetician suma de 15.000 de euro din care şi-ar fi păstrat suma de 5.000 de euro, restul fiind dat pacientei nemulţumite. 

De asemenea ar fi determinat doi colegi de serviciu să acceseze, fără drept, mai multe baze de date ale M.A.I. (evidenţă a persoanei, cazier judiciar), pentru a obţine date referitoare la mai multe persoane: pacienta nemulţumită, prietenul acesteia, un doctor estetician de la o clinică privată. 

În cauză, s-a dispus luarea măsurii sechestrului asigurător asupra unor sume de bani ridicate de la inculpată.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Bucureşti cu propunere de a se menţine măsurile asiguratorii şi preventive dispuse în cauză.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite