O altă persoană condamnată în dosarul Oprescu dosar este căutată. Trei persoane, încarcerate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sorin Oprescu, un politician condamnat definitiv FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
Sorin Oprescu, un politician condamnat definitiv FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Fostul primar al Capitalei Sorin Oprescu a fost dat în urmărire vineri, nefiind găsit la domiciliu pentru a fi încarcerat, după ce a fost condamnat definitv la 10 ani şi opt luni de închisoare.  De asemenea, a fost dat în urmărire şi Popa Cornel Bogdan, fost şef al Administraţei Cimitirelor, condamnat în acelaşi dosar.

UPDATE 18.03 „Astăzi, 13 mai 2022, în urma deciziei instanţei, poliţiştii oraşului Buftea din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Ilfov s-au deplasat la domiciliul unui bărbat, de 43 de ani, din Mogoşoaia, judeţul Ilfov, pentru a pune în aplicare un mandat privind condamnarea la pedeapsa cu închisoarea de 6 ani, emis pe numele acestuia. Cel în cauză nu a fost găsit la domiciliu sau la adresele cunoscute, fapt pentru care a fost dat în urmărire, la nivel naţional”, a transmis IPJ Ilfov. 

***

„Astăzi, 13 mai  2022, în urma deciziei instanţei, Serviciul Investigaţii Criminale din Poliţia Capitalei a pus în aplicare un mandat privind condamnarea la pedeapsa cu închisoarea de 11 ani şi 6 luni, emis pe numele unui bărbat. Acesta nu a fost găsită la domiciliu sau la adresele cunoscute, fapt pentru care a fost dispusă punerea în urmărire, fiind emis şi mandat european de arestare”, a transmis Poliţia Capitalei. 

De asemenea, Poliţia Capitalei anunţă că alte trei persoane au fost încarcerate. „Tot astăzi, 13 mai 2022, în aceeaşi cauză, au fost puse în aplicare alte 3 mandate privind condamnarea la pedeapsa cu inchisoarea de 7 ani şi 2 luni, 6 ani şi 10 luni şi respectiv 4 ani. Cei trei bărbaţi au fost conduşi la penitenciar în vederea încarcerării”, a mai transmis Poliţia Capitalei. 

Fostul primar al Capitalei Sorin Oprescu a fost condamnat definitiv vineri de Curtea de Apel Bucureşti la 10 ani şi 8 luni de închisoare într-un dosar în care este acuzat de mai multe fapte de corupţie. Decizia, amânată de mai multe ori până acum, este definitivă. El fusese condamnat în mai 2019 la 5 ani şi patru luni de închisoare, ca urmare a deciziei Tribiunalului Bucureşti.

instanţa a mai decis să ia măsura de siguranţă a confiscării extinse a imobilului situat pe strada Herăstrău din Bucureşti, cumpărat de Sorin Oprescu prin Adriana Elena Nica. De asemenea, au mai fost confiscate de la fostul primar general sumele de 102.400 lei şi de 9.500 euro. 

EvenimentePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite