Ministrul Vela anunţă măsuri drastice: Cei care se joacă cu sănătatea publică vor suporta rigorile legii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marcel Vela a anunţat faptul că se vor introduce măsuri sporite(Gov.ro)
Marcel Vela a anunţat faptul că se vor introduce măsuri sporite(Gov.ro)

Ministrul Afacerilor de Interne, Marcel Vela, a anunţat faptul că se vor introduce măsuri pentru a se evita cazurile asemănătoare cu cel de la Suceava, unde aproximativ 300 de persoane sosite din Bergamo au declarat că vin din Germania, astfel că s-au întors în localitatea lor.

Ministrul de Interne spune că nu vrea să se aplice măsuri coercitive dar nu se poate juca cu sănătatea publică.

„În toate formularele, începând de mâine, vom introduce şi rubrica cu prevederile din Codul penal pentru cei care fac declaraţii false, îşi asumă acest risc şi trebuie să ştie la ce să se aştepte. În prima fază, în acest formular nu am introdus şi un articol sau o rubrică, o clauză prin care să prezentăm măsurile coercitive, crezând că fiecare cetăţean e responsabil şi înţelege. Nu am dorit să venim cu măsuri coercitive sau cu ameninţări, dar începând de mâine, tocmai după cazul de la Suceava şi cel din Sadova, vom lua această măsură şi vă garantez că vom aplica legea. (...) Cei care se joacă cu sănătatea publică (...) vor suporta rigorile legii”, a spus Vela luni, într-o conferinţă de presă.

Vela a declarat că datorită liberei circulaţii cetăţenii trebuie să fie respondsabili şi să declare de unde vin.

„Mai mult, puteam să luăm măsuri faţă de cei care vin - să spunem - din Italia, dar puteau să meargă până la Viena şi să decoleze din Viena. Din acest motiv am făcut un apel la responsabilitatea tuturor cetăţenilor. Cei care au venit şi nu au anunţat nu au făcut rău prefectului din Suceava sau directorului de la Direcţia de Sănătate Publică, şi-au făcut rău chiar lor şi familiilor lor”, a declarat ministrul de Interne Marcel Vela.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite