Ministrul Apărării: Suntem preocupați de asigurarea condițiilor de muncă și viață pentru militari în acord cu misiunile asumate

0
Publicat:

Ministrul Apărării Naționale a avut o întâlnire cu echipa de comandă a Brigăzii 18 Cercetare-Supraveghere „Decebal”, ocazie cu care a subliniat că instituția este preocupată permanent să asigure armatei cele mai moderne tehnologii.

Angel Tîlvăr, ministrul Apărării FOTO: Mediafax
Angel Tîlvăr, ministrul Apărării FOTO: Mediafax

„Suntem permanent preocupaţi să asigurăm armatei noastre cele mai moderne tehnologii, capabile să asigure combaterea ameninţărilor din actualul şi viitorul mediu de securitate. Dar, oricât de performante vor fi noile echipamente, avem nevoie şi de o resursă umană motivată şi foarte bine pregătită. Puteţi conta pe determinarea noastră în a vă asigura condiţii de muncă şi viaţă în acord cu importanţa misiunilor pe care vi le-aţi asumat", a arătat Angel Tîlvăr, potrivit unui comunicat de presă transmis de MApN, citat de Agerpres.

Angel Tîlvăr a subliniat importanța derulării cu maximă eficiență a proiectelor de modernizare a cazărmilor Brigăzii şi a adaptării infrastructurii de instruire la standardele moderne ale tehnicii de luptă care urmează să intre în dotare.

Ministrul a precizat i-a asigurat pe militarii prezenți de întreg sprijinul său la vârful ministerul Apărării Naționale.

„Specificul activităţii dumneavoastră vă conferă un statut unic în organica Armatei României, dar vă asigur că şi aşteptările noastre sunt pe măsură. V-am văzut şi în teren, în acest an, la exerciţiul Saber Guardian, sunt la curent cu perspectivele apropiate de extindere a capacităţilor de luptă şi vă asigur de întregul meu sprijin şi al echipei pe care o conduc la vârful Ministerului Apărării Naţionale", a declarat ministrul Angel Tîlvăr.

Comandantul Brigăzii 18 Cercetare-Supraveghere, colonel Virgil Nicu Florescu, a prezentat în timpul întâlnirii o informare  cu privire la locul şi rolul marii unităţi în organica Forţelor Terestre Române, stadiul îndeplinirii obiectivelor de instruire stabilite pentru 2023 şi pentru anii următori.

De asemenea, a fost prezentată starea înzestrării cu tehnică militară, cu accent pe programele importante aflate deja în derulare, care vor asigura dotarea structurilor marii unităţi cu tehnică de ultimă generaţie, ceea ce va permite îndeplinirea misiunilor încredinţate cu mai mare eficienţă.

La întâlnire au participat locţiitorul şeful Statului Major al Apărării, generalul-locotenent Gheorghiţă Vlad, locţiitorul pentru resurse al şefului Statului Major al Apărării, general de brigadă Bixi-Pompliu Mocanu şi şefi ai unor structuri centrale din cadrul ministerului

EvenimentePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite