Ministerul Sănătăţii a anunţat că certificatul verde cu două doze de vaccin e încă valabil la intrarea în ţară

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Inquam Photos
FOTO: Inquam Photos

Certificatul verde cu o schemă completă de vaccinare este valabil în acest moment pentru cei care intră pe teritoriul României, chiar dacă au trecut mai mult de 9 luni de la ultima doză, anunţă Ministerul Sănătăţii.

„În acest moment, NU a intervenit nicio modificare în ceea ce priveşte valabilitatea certificatului electronic COVID-19, la intrarea pe teritoriul naţional. După adoptarea de către Guvernul României a Deciziei (EU) 2021/1073 care vizează specificaţiile tehnice de implementare a Regulamentului european 953/2021, România va aplica aceleaşi reglementări cu celelalte state membre care recunosc certificatul de vaccinare doar după efectuarea dozei booster, dacă de la încheierea schemei de vaccinare completă au trecut mai mult de 270 zile", a transmis, marţi, Ministerul Sănătăţii.

În ceea ce priveşte utilizarea certificatului electronic COVID-19 la nivel naţional, aceasta va fi reglementată prin Hotărâre a Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, mai spune Ministerul Sănătăţii.

Secretarul de stat din Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat, anunţa că România se va alinia „curând” regulii europene care prevede că certificatul verde de vaccinare COVID îşi pierde valabilitatea la nouă luni de la completarea schemei de vaccinare dacă posesorul acestuia nu face şi doza booster.

Comisia Europeană a decis pe 21 decembrie ca certificatul verde european să aibă o perioadă de valabilitate de maxim 9 luni dacă persoana nu are doza de rapel (booster) de vaccin anti-Covid-19. Astfel, statele membre vor trebui să se conformeze cu aceste reguli pentru a permite călătoriile fără restricţii în cadrul UE. Perioada de valabilitate se calculează de la ultima doză de vaccin.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite