Ministerul Justitiei modifica 3 acte normative pentru a definitiva legea de punere in aplicare a Codului de Procedura Penala

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pentru a definitiva proiectul de lege pentru punerea in aplicare a Codului de procedura Penala, Ministerul Justitiei propune modificarea si completarea a 3 acte normative ce cuprind dispozitii procesual penale, anunta institutia pe site-ul propriu. In prezent, proiectul de lege se afla in dezbatere publica pe adresa de internet a MJ, pana la sfarsitul lunii octombrie.

Toate modificarile propuse de Ministerul Justitiei sunt cuprinse in proiectul de Lege pentru punerea in aplicare a Codului de procedura penala si pentru modificarea si completarea unor acte normative care cuprind dispozitii procesual penale. Initiativa legislativa se afla in dezbatere publica, pana la 30 octombrie, pe site-ul propriu al Ministerului.

Concret, proiectul propune modificari la 3 acte normative, si anume:

Legea nr. 51/1991 privind siguranta nationala a Romaniei;
Legea nr. 14/1992 privind organizarea si functionarea Serviciului Roman de Informatii;
Legea nr. 535/2004 privind prevenirea si combaterea terorismului;

Astfel, in ceea ce priveste Legea nr. 51/199, se propune introducerea unei noi proceduri prin care sa se reglementeze controlul judiciar al activitatii de informatii, raspunzandu-se, in acest fel, jurisprudentei Curtii Europene a Drepturilor Omului, se arata in expunerea de motive a proiectului.

"Proiectul enunta o serie de principii potrivit carora aceste activitati specifice trebuie efectuate dupa epuizarea celorlalte si in masura in care acestea sunt proportionale cu gravitatea ingerintei efectuate", sustin initiatorii in expunerea de motive.

Mai mult, aceste activitati sunt legale doar daca sunt autorizate anterior sau, in situatii exceptionale, ulterior, de un organ judiciar - judecatorul.

Citeşte mai mult pe avocatnet.ro!

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite