Ministerul Justiției anunță suplimentarea posturilor de poliție judiciară

0
Publicat:

Ministerul Justiției a anunțat că Guvernul a adoptat hotărârea prin care a fost suplimentat numărul maxim de posturi al DNA pentru Structura de sprijin a procurorilor europeni delegați în România, cu 5 posturi de ofițeri de poliție judiciară și un post de grefier.

Alina Gorghiu, ministrul Justiției FOTO: Arhivă
Alina Gorghiu, ministrul Justiției FOTO: Arhivă

„Suplimentarea posturilor de poliție judiciară are rolul de a asigura buna desfășurare a anchetelor complexe, precum și a activității întregii structuri. Funcționarea optimă a organelor judiciare și înfăptuirea cu celeritate a actului de justiție sunt în avantajul justițiabilului”, precizează ministerul  Justiției, într-o postare pe Facebook.

Ministerul Justiției a precizat că în luna iulie a fost finalizată procedura de selecție a ultimilor 3 procurori europeni delegați în România și numirea acestora de către Colegiului EPPO.

„Totodată, reamintim faptul că în luna iulie a fost finalizată procedura de selecție a ultimilor 3 procurori europeni delegați în România și numirea acestora de către Colegiul EPPO. România are, astfel, schema completă de 20 de procurori europeni delegați. Asigurăm resurse pentru activitatea eficientă a acestei instituții”.

EvenimentePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite