Mesaje false în numele Jandarmeriei: Nu intrați în panică

0
0

Jandarmeria Română atrage atenția asupra unor mesaje false de tip SCAM, trimise în numele instituției și îi îndemnă pe oameni să nu intre în panică ci să sesizeze instituția despre cele întâmplate. În textele primite, cetățenii sunt „avertizați” că sunt suspectați printre altele de pornografie infantilă și că riscă să fie arestați ca „infractori sexuali”.

Jandarmeria Română mulțumește tuturor celor care sesizează instituția Foto: Arhivă
Jandarmeria Română mulțumește tuturor celor care sesizează instituția Foto: Arhivă

În continuare, cetățenii ne transmit înștiințări cu privire la primirea unor mesaje de tip SCAM, transmise în numele conducerii Jandarmeriei Române. Este vorba de o campanie de tip SCAM din partea unor persoane rău intenționate”, transmite, miercuri, instituția.

Jandarmeria Română îndeamnă omenii care primesc astfel de mesaje, care sunt scrise cu multiple erori gramaticale și date incoerente, să nu intre în panică și să nu des curs solicitărilor autorilor.

Datele prezentate în mesaje sunt false și nu provin din partea Jandarmeriei Române. Vă rugăm să nu distribuiți, să nu accesați link-urile sau fișierele atașate din conținutul acestui tip de e-mail! De asemenea, vă sfătuim să vă informați numai din SURSE OFICIALE”, subliniază instituția.

Jandarmeria Română mulțumește tuturor celor care sesizează instituția cu privire la existența acestor mesaje și îi roagă pe cei care primesc astfel de mesaje să sesizeze acest lucru  pe adresa de e-mail presa_jr@mai.gov.ro.

Identitatea Jandarmeriei Române, folosită în mesaje false de tip SCAM

De altfel, situația nu e o premieră, acum circa două săptămâni, Jandarmeria și Poliția Română avertizau cetățenii cu privire la mesaje similare trimise de acea dată cu antetul Interpol, conform TVR.  

Evenimente


Ultimele știri
Cele mai citite