Mașinile „Rent a Car“ vor face ITP la șase luni

0
Publicat:

Potrivit unui proiect de Ordonanță a Guvernului pentru modificarea și completarea unor acte normative din domeniul transportului rutier, autoturismele folosite pentru servicii „Rent a Car” vor avea alte intervale pentru realizarea inspecției tehnice periodice.

Verificarea mașinilor de la „Rent a Car” va fi mai strictă
Verificarea mașinilor de la „Rent a Car” va fi mai strictă

Astfel, indiferent dacă sunt închiriate cu sau fără șofer, autovehiculele de la „Rent a Car” vor efectua inspecția tehnică la șase luni, într-un regim asemănător celui dedicat serviciilor de taxi sau de transport alternativ. „Măsura va avea efecte pozitive asupra siguranței rutiere”, precizează Ministerul Transporturilor.

În plus, același proiect de reglementare mai prevede și că pe durata efectuării curselor de transport alternativ, autoturismele autorizate pentru astfel de activități vor avea afișate la vedere, în partea din fată şi din spate a autoturismului sau pe lateral, câte două ecusoane, și nu numai unul, cum este în prezent. Acestea vor avea dimensiunea de 10 cm x 10 cm și vor conține numărul de înmatriculare și numele operatorului de transport.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite