Mama poliţistului Gigină a povestit cum a aflat de moartea fiului său: „Am intrat şi acolo am găsit un copil, copilul meu complet desfigurat”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Moarte politist Gigina FOTO Mediafax
Moarte politist Gigina FOTO Mediafax

Carmen Gigină, mama lui Bogdan Gigină, poliţistul mort în timp ce conducea coloana fostului ministru al Afacerilor Interne, Gabriel Oprea, a postat pe contul de facebook un comentariu despre votul de ieri din Senat.

UPDATE Carmen Gigină a revenit marţi cu o nouă postare. Femeia povesteşte coşmarul zilei de 20 octombrie 2015, atunci când a fost anunţată telefonic că fiul său a fost victima unui accident de circulaţie.

„Nu am vrut pâna acum să vorbesc despre trăirile noastre; acum vreau ca toţi cei care ne-aţi <<condamnat>> să înţelegeţi de ce nu am făcut-o. Sunt lucruri greu de spus şi greu de imaginat pentru voi  care sunteţi părinţi. În seara zilei de 20 octombrie 2015,  în urma telefonului primit la ora 19,02, am alergat către Spitalul Universitar. Cel care ne-a anunţat de accident repeta <<Nu pot să cred ca s-a întimplat asta, nu pot sa cred>>…

Soţul meu şi-a îmbrăcat un trening peste pijama şi a plecat către spital....eu m-am blocat nu reuşeam să ma îmbrac....eram ...paralizată....I-am spus să alerge soţului meu ...<<Am să ajung cu un taxi, nu mă astepta ....du-te lângă băiat>>. Am ieşit în stradă cautând un taxi .....greu de găsit ...afară ploua torenţial. Am pornit către zona Unirii, spunând rugăciuni pentru viaţa copilului meu. Nu îmi pasă că oamenii se opreau şi mă priveau ca pe un om debusolat,  nu-mi pasa....decit de el, de copilul meu,imploram Divinitatea ca el să fie bine. În momentul în care am intrat în Spitalul Universitar am avut impresia că toata lumea ma cunoaşte.

Cel de la intrare a întrebat: <<Sunteţi mama poliţistului accidentat?>> Mi-a arătat uşa unde copilul meu era resuscitat. Am intrat şi acolo am găsit un copil, copilul meu complet desfigurat, cu gâtul retezat; cu chipul plin de sânge, pardoseala era plină de sânge; m-am prabuşit la picioarele lui, sărutându-le şi strigându-l. Încă avea şosetele ude în picioare. M-am trezit ridicată brusc şi zguduită de umeri...medicul de gardă plângea şi încerca să mă facă să înteleg că nu se mai poate face nimic. M-am prăbuşit din nou la picioarele copilului meu, implorând şi privind oamenii care deşi ştiau că nu se mai poate face nimic pentru el, nu vroiau să renunţe. Nu am sa uit niciodată cum acei oameni încercau imposibilul, nu am să uit lacrimile care li se înnodau sub barbă...
Astăzi privesc, privim neputincioşi la nedreptatea făcută sufletului copilului nostru”.
 

Senatorii au respins, luni, cererea procurorului general de încuviinţare a începerii urmăririi penale, pentru ucidere din culpă, a fostului ministru de Interne, Gabriel Oprea, cu 73 de voturi ”contra” cererii Parchetului General, 45 ”pentru” şi şase abţineri.

Postarea mamei lui Bogdan Gigină

„Cel care fură o găină este hoţ, este supus legilor acestei ţări şi închis. Cea care fură un mănunchi de flori în speranţa de a duce o pâine pe masa copiilor care tremura de foame, este hoaţă şi supusă aceloraşi legi. Cel care stă cuminte pe bancheta din spate a maşinii nefăcându-se vinovat de nimic, traieşte frumos, vazându-şi liniştit de viaţă, ba chiar se plânge de coşmarul trăit....”, Carmen Gigină

Ce a spus Gabriel Oprea

În cadrul dezbaterilor din plenul Senatului, fostul vicepremier Gabriel Oprea le-a cerut colegilor senatori să voteze împotriva cererii DNA ce încuviinţare a urmăririi penale în dosarul poliţistului Bogdan Gigină, în care procurorii îl acuză de ucidere din culpă, precizând că în noaptea tragediei el se afla pe bancheta din spate şi ministrul de Interne nu dă comenzi referitor la viteză sau traseu.
 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite