MAI: Trei tone de conserve pate de ficat şi carne de porc şi apă vor fi scoase de la Rezervele de Stat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Trei tone de conserve pate de ficat şi carne de porc, dar şi apă pentru aproximativ 1.500 de persoane, vor fi scoase de la Rezervele de Stat pentru ajutorarea persoanele afectate de inundaţii, din dispoziţia viceprim-ministrului pentru securitate naţională, ministrul Afacerilor Interne, Gabriel Oprea.

Totodată, au fost scoase de la Rezervele de Stat 100 de saltele, 100 de pături şi 200 de seturi de pat, iar pentru autorităţile locale au fost puse la dispoziţie 18 tone de motorină necesare autoutilajelor cu care se intervine, arată un comunicat de presă al MAI.

Produsele alimentare au fost transportate marţi în judeţul Mehedinţi cu un elicopter al Inspectoratului General de Aviaţie, restul ajutoarelor fiind transportate cu autocamioanele aparţinând Administraţiei Naţionale a Rezervelor de Stat şi Probleme Speciale.

Oficialii s-au deplasat marţi în zonele afectate de inundaţii

Viceprim-ministrul pentru securitate naţională, ministrul afacerilor interne, Gabriel Oprea, s-a deplasat marţi în zonele afectate de inundaţii din judeţul Mehedinţi, respectiv în localităţile Orşova şi Eşelniţa, pentru a analiza, la faţa locului, situaţia din teren, în vederea luării măsurilor necesare pentru ajutorarea familiilor care au avut de suferit din cauza viiturii.

Conform situaţiei centralizatoare, în prezent nu sunt persoane sau localităţi izolate, iar pe DN6 circulaţia a fost reluată pe ambele sensuri.

Ministerul Afacerilor Interne şi celelalte autorităţi s-au mobilizat de la producerea primelor inundaţii pentru a ajuta familiile afectate. În zonele afectate intervin peste 600 de forţe din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, angajaţi ai Apelor Române şi ai autorităţilor locale, acestea având la dispoziţie peste 200 de mijloace auto. Totodată, peste 700 de efective ale Ministerului Afacerilor Interne sunt în rezerva de intervenţie.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite