MAI a verifică Registrul naţional de evidenţa populaţiei înainte de alegerile locale: 1.563 de persoane, decedate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministerul de Interve face verificări în Registrul naţional de evidenţa populaţiei înainte de alegeri, prima etapă fiind verificarea persoanelor care ar avea peste 100 de ani. Astfel s-a constatat că 1.563 au murit.

Datele de referinţă  au fost comunicate Autorităţii Electorale Permanente, astfel încât aceste persoane nu vor mai fi prezente pe listele electorale, anunţă MAI.

„În acelaşi context, serviciile publice comunitare de evidenţa persoanelor continuă verificările privind alte 1.014 persoane cu vârsta de peste 100 de ani despre care, deşi nu au fost obţinute acte care să certifice decesul, există informaţii că au încetat din viaţă, respectiv nu se mai află la domiciliu şi nici nu au fost identificate rude, vecini sau apropiaţi care să cunoască situaţia acestora”, se arată într-un comunicat emis de Ministerul de Interne.

De asemenea, sunt făcute verificări şi cu privire la situaţiile în care mai multe persoane şi-au stabilit reşedinţa la aceeaşi adresă sau în cazul persoanelor care în mod repetitiv îşi stabilesc reşedinţa în perioada pre-electorală.  MAI precizează că pentru aceste verificări vor fi analizate situaţiile privind stabilirea reşedinţei înregistrate în anii electorali precedenţi.

Peste 780.000 de cărţi de identitate au fost eliberate de la începutul acestui an, fiind desfăşurate peste 1.800 de deplasări cu staţia mobilă în localităţi izolate, ori aflate la distanţe mari faţă de serviciile de profil, respectiv la persoanele netransportabile, ocazie cu care s-au emis peste 7.600 de acte de identitate şi alte peste 2.000 de cărţi de identitate provizorii pentru persoanele fără domiciliu.

Pe aceeaşi temă:

Campania Ministerului de Interne pentru ziua alegerilor: Votescu vă spune ce trebuie să faceţi pe 5 iunie

Facilităţi pentru obţinerea rapidă a actelor de identitate. Persoanele care nu se pot deplasa îşi pot reînnoi buletinul de acasă

Tobă: Alegerile locale vor fi supravegheate cu ajutorul a două aplicaţii care vor împiedica votul multiplu

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite