Cutremur în Maroc: MAE anunță prezența unui grup de cetățeni români în țara afectată de seism. Care e starea lor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministerul Afacerilor Externe a anunțat că Ambasada României la Rabat (Maroc) nu a primit cereri de asistență consulară în urma cutremurului. MAE a precizat că există o solicitare de informații cu privire la existența unui grup de cetățeni români, care potrivit verificărilor se află în siguranță.

FOTO: MAE
FOTO: MAE

„Referitor la seismul produs la data de 8 septembrie 2023, în zona munţilor Atlas din Regatul Maroc şi care a afectat mai multe oraşe, Ministerul Afacerilor Externe (MAE), prin intermediul Ambasadei României la Rabat, s-a autosesizat şi a solicitat autorităţilor locale, în regim de urgenţă, informaţii cu privire la existenţa unor cetăţeni români printre persoanele afectate. Până în acest moment, Ambasada României la Rabat nu a primit cereri de asistenţă consulară, având doar o solicitare de informaţii cu privire la situaţia unui grup de cetăţeni români. Ca urmare a acestei solicitări, reprezentanţii ambasadei au întreprins demersuri pentru verificarea situaţiei şi au comunicat familiei că persoanele în cauză sunt în siguranţă”, a transmis MAE, potrivit News.ro.

Sursa citată arată că Ambasada României din Maroc este în contact permanent cu autoritățile legale și este pregătită să acorde asistență consulară, conform competențelor legale, dacă situația o va impune.

MAE a precizat că cetățenii români care se află în Maroc pot solicita asistenţă consulară la următoarele numere de telefon ale Ambasadei României la Rabat: +212 537 72 14 93 şi +212 537 20 74 01, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă. 

De asemenea, potrivit sursei citate, românii care se confruntă cu o situație dificilă, cu un caracter de urgență, au la dispoziție și telefonul de urgență al secției consulare: +212 67 99 77 751.

Cutremur în Maroc

Cel puţin 632 de persoane şi-au pierdut viaţa în puternicul seism care a lovit Marocul în noaptea de vineri spre sâmbătă, provocând pagube enorme şi semănând panică la Marrakech, celebră destinaţie turistică, şi în mai multe alte oraşe, potrivit unui nou bilanţ oficial.

Centrul naţional pentru cercetare ştiinţifică şi tehnică (CNRST), cu sediul la Rabat, a indicat că seismul a fost de magnitudinea de 7 grade pe scara Richter, iar epicentrul său a fost localizat în provincia Al-Haouz, la sud-vest de oraşul Marrakech, destinaţie foarte populară printre turiştii străini.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite