Lăsat fără picior de beizadeaua cu BMW

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Lui Gheorghe Chioaru (71 de ani) i-a fost amputat un picior, după ce a fost accidentat, pe trotuar, de fiica unui comisar de la Garda Financiară. După cinci intervenţii chirurgicale, de frică să nu-i fie afectate şi celelalte organe în timp, din cauza infecţiei, Gheorghe Chioaru a ales să rămână fără picior.

Au trecut patru săptămâni de când Chioaru stă imobilizat la pat şi cinci operaţii care să-l facă să se decidă, împreună cu fiica lui, tot medic, să renunţe la piciorul stâng, de la genunchi în jos. Nu-i este frică şi nici ruşine că a ales să fie handicapat, decât să-i „putrezească" organele cu timpul, din cauza infecţiei, aşa cum l-au avertizat doctorii că se va întâmpla dacă nu i se face mai rapid amputarea.

Şmecherul ucigaş cu BMW care a uitat cum a ajuns la volan, trimis în judecată în timp-record

Ucigaşul cu BMW o umileşte pe mama de 70 de ani a victimei: „Nu-mi pare rău că l-am omorât pe ăla"

„Mi-au spus că aşa ar fi cel mai bine pentru mine, altfel, cu timpul, problemele de sănătate ar fi degenerat. Stau de o lună în pat, nu mai pot! Eu sunt un om sănătos, plin de energie. Dacă mai stau aici, plec ciuruit de tot de branule. Chiar dacă nu mi-l tăiau, oricum nu‑l mai puteam folosi", a spus bătrânul.

Înainte însă să-i fie amputat piciorul, chirurgii de la Spitalul Floreasca i-au tăiat cinci centimetri din membru, crezând că astfel şansele de refacere a ţesutului şi a oaselor distruse vor fi mari. Doar că nu s-a întâmplat aşa.

„Pentru el, încă două, trei sau zece luni în spital ar fi însemnat autodistrugere şi nu aveam certitudinea că piciorul va fi salvat. Membrul era distrus: fără muşchi şi fără piele. Decât cu un picior care să flencăne, mai bine o proteză cu care să se poată deplasa", a declarat Doina Chioaru, soţia victimei.

„În maximum 20 de zile voi fi externat şi voi putea să pun proteză. Sunt un om activ, nu pot să stau ţintuit la pat", a declarat Gheorghe Chioaru. 

Despăgubiri de un milion de euro

Preşedintele Casei de Ajutor Reciproc Omenia s-a mobilizat, împreună cu doi avocaţi, şi pregăteşte o luptă în instanţă împotriva Anastasiei Tănase, tânăra de 18 ani, din Constanţa, prietenă cu Mazăre Jr, care i-a strivit piciorul cu un bolid de lux. „Joi vin avocaţii la mine să stabilim datele problemei. Sunt pregătit să încep procesul şi îmi menţin dorinţa. Cer 1 milion de euro despăgubiri pe care să-l donez pensionarilor", a spus Chioaru.

Cât despre ancheta în acest caz, Chioaru spune că nici măcar acum, după patru săptămâni, nimeni de la Poliţia din Constanţa nu l-a căutat pentru a da declaraţii.

Anastasia face parte dintr-o familie extrem de bogată de aromâni din Tulcea, iar BMW-ul X6 l-a primit cadou de majorat de la bunicul ei, Hristu Tănase, care are numeroase turme de oi şi capre şi este finanţator al echipei de fotbal din divizia B Săgeata Stejaru din Tulcea.

Cu câteva luni de şofat, Anastasia Tănase a făcut furori pe străzile Constanţei. Are permis de conducere din ianuarie şi a strâns deja cinci sancţiuni de la Poliţia Rutieră pentru nepurtarea centurii de siguranţă. În plus, carnetul auto i-a fost suspendat la 17 iulie pentru depăşire neregulamentară, pentru 30 de zile.

Când a produs accidentul, abia îşi recuperase permisul. Actualmente, Anastasia îşi poate conduce nestingherită BMW-ul X6. „Tânăra are drept de circulaţie în baza unei dovezi pe care trebuie să o reînnoiască în fiecare lună", a declarat comisarul Tudorel Dogaru, de la Poliţia
Rutieră Constanţa.

S-a urcat cu bolidul pe trotuar



La 24 august, Anastasia Tănase (foto) a trecut pe roşu în intersecţia de la Teatrul Fantasio din Constanţa, a ciocnit un alt autoturism de teren, apoi a pierdut controlul direcţiei şi s-a urcat pe treptele teatrului. Acolo se afla Gheorghe Chioaru cu un prieten.

„Ne uitam la afişele cu spectacole. Am văzut bucăţi de oase pe scară. Mi-am tras piciorul de sub maşină şi am sunat la 112. Ea nici n-a venit să vadă ce fac", îşi aminteşte Gheorghe Chioaru. Raul Ionescu, prietenul bătrânului, a improvizat un garou dintr-o curea şi a legat piciorul pentru a opri hemoragia.

image
Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite