Judecătorii din dosarul Băneasa, informaţi de DNA că Gigi Becali a fost inculpat pentru mărturie mincinoasă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gigi Becali a fost inculpat pentru mărturie mincinoasă
Gigi Becali a fost inculpat pentru mărturie mincinoasă

În procesul în care omul de afaceri Puiu Popoviciu este judecat pentru frauda cu terenuri de la Băneasa, procurorul DNA a depus o ordonanţă în care se arată că Gigi Becali, denunţător în acest caz, care ulterior şi-a schimbat declaraţia, a fost pus sub acuzare pentru mărturie mincinoasă.

Avocaţii inculpaţilor din acest proces s-au arătat revoltaţi de punerea sub acuzare a lui Becali şi cer să se depună în instanţă întregul dosar deschis de procurori pentru mărturie mincinoasă. Procurorul cere reaudierea lui Gigi Becali, care deşi a făcut denunţul de la care a fost deschis dosarul pe numele lui Puiu Popoviciu, şi retras ulterior declaraţiile.

Avocatul lui Puiu Popoviciu a cerut anularea mai multor probe, în baza deciziei CCR privind interceptările realizate de SRI. Este vorba de interceptări ambientale şi telefonice. Instanţa a arătat că decizia CCR nu a fost publicată în Monitorul Oficial şi că cererea este prematură.

Avocaţii cer ca DNA să precizeze ce instituţie a pus în executare mandatul de supraveghere tehnică în acest dosar. „Dacă se acceptă, înţelegem să formulăm şi alte cereri şi excepţii“, a spus unul dintre apărători. În replică, procurorul a cerut respingerea acestei cereri deoarece nu ar avea niciun temei că probele ar fi fost realizate de un alt organ al statului decât cele stabilite de lege. Curtea urmează să se pronunţe dacă va emite adresa către DNA sau nu.

DNA cere reaudierea lui Becali George. Instanţa a arătat că acesta a fost şi denunţător şi martor. Curtea urmează să se pronunţe dacă îl va reaudia. Următorul termen al procesului a fost stabilit la 31 martie.
 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite