Judecătoarea Viorica Dinu, arestată preventiv, renunţă la magistratură

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Judecătoarea Viorica Dinu, arestată preventiv, vrea să renunţe la magistratură FOTO Adevărul
Judecătoarea Viorica Dinu, arestată preventiv, vrea să renunţe la magistratură FOTO Adevărul

Judecătoarea Viorica Dinu, arestată preventiv pentru luare de mită şi trafic de influenţă, vrea să demisioneze din magistratură. Plenul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) va lua act miercuri de cererea acesteia.

Viorica Dinu, judecătarea care a înaintat cererea de demisia Consiliului Superior al Magistraturii este cercetată pentru patru infracţiuni de trafic de influenţă, dintre care una în formă continuată şi luare de mită.

La 14 martie, Secţia pentru Procurori a CSM a dispus suspendarea din funcţie a judecătoarelor de la Tribunalul Bucureşti Viorica Dinu şi Antonela Costache, la solicitarea procurorilor anticorupţie care le suspectează pe cele două, acum arestate acum preventiv, că ar fi luat mită pentru eliberarea din arest a lui Dinel Nuţu, fost Staicu, dar şi că ar fi încercat să intervină în alte dosare.

Antonela Costache este acuzată de complicitate la infracţiunea de luare de mită şi trafic de influenţă.

Şi procurorul Dumitru  Vlad demisionează din magistratură

Pe ordinea de zi a şedinţei CSM se află şi demisia procurorului Cătălin Dumitru Vlad, de la Parchetul Curţii de Apel Bucureşti, care a fost trimis în judecată la 18 aprilie pentru fapte de corupţie. 

Acesta este acuzat că ar fi acceptat de la primarul din Jilava (denunţător în dosar), Adrian Mladin, un teren de 1.000 de metri pătraţi pentru a soluţiona favorabil un dosar penal în care acesta era cercetat. Potrivit porcurorilor anticorupţie, pentru a ascunde adevărata provenienţă a terenului Vlad s-a folosit de mama sa, care a fost de acord să semneze contractul de vânzare – cumpărare.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite