CNA l-a dat pe Nicolae Vicol pe mâna procurorilor. Le-a transmis 24 de volume care conţin 14 dosare penale conexate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nicolae Vicol este cercetat în libertate
Nicolae Vicol este cercetat în libertate

Cauza penală pornită de Centrul Naţional Anticorupţie pe faptul actelor de corupţie comise de persoane cu funcţii publice din cadrul Inspectoratului Fiscal Principal de Stat a fost transmisă astăzi procurorilor.

Ofiţerii CNA anunţă că le-au prezentat procurorilor 24 volume care conţin 14 dosare penale conexate şi peste 200 de probe. De asemenea, au fost transmise 52 de discuri cu interceptări ale convorbirilor telefonice, 12 pachete cu corpuri delicte, inclusiv stick-ul depistat în biroul şefului Fiscului cu interceptările telefonice ale subalternei sale.

Raportul de terminare a urmăririi penale conţine 87 de file cu descrierea şi analiza probelor, iar în acest dosar figurează 10 persoane.

În calitate de bănuiţi au fost recunoscuţi şeful adjunct al Fiscului, doi inspectori fiscali, secretarul general adjunct al Guvernului Republicii Moldova, două persoane civile. În calitate de învinuiţi au fost recunoscuţi şeful Fiscului, un om de afaceri, un fost angajat al CCCEC şi unul din cadrul CNA (ultimul a fost suspendat din funcţie în baza demersului procurorului).

Şeful suspendat al Fiscului, Nicolae Vicol este bănuit de acte de corupţie şi interceptarea ilegală a telefoanelor subalternilor săi.Totodată, în conversaţiile sale cu mai mulţi demnitari liberal-democraţi, care au devenit publice, el primea indicaţii referitoare la unii agenţi economici.

Acum două săptămâni, Curtea de Apel a decis că el va fi cercetat în stare de libertate, dar are interdicţia de a părăsi ţara.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite