Jandarmeria: „Victima” de la Brăila avea o eşarfă roşie la gât, nu sânge. Ce se vede în imaginile filmate - VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
jandarmeria facebook

Tânărul protestatar de la Brăila care apare într-un video distribuit intens pe reţelele de socializare ca fiind victimă a unui aşa-zis abuz al forţelor de ordine nu are sânge în zona capului – aşa cum se sugerează în comentarii – ci o eşarfă roşie. Jandarmeria Română a dat publicităţii o filmare din alt unghi şi o serie de precizări.

Tânărul făcea parte dintr-un grup de 17 persoane care au manifestat violent în timpul protestelor coronascepticilor de la Brăila. El a primit o amendă de 1.950 lei pentru încălcarea prevederilor legale. Pe internet au apărut imagini neclare, în urma cărora multe persoane sustin că tânărul ar fi fost bătut şi era plin de sânge.

„La Brăila, o parte dintre manifestanţi a aruncat cu obiecte contondente asupra jandarmilor şi asupra autespecialelor, rănind un jandarm şi avariind mai multe autospeciale. Din grupul celor care s-au manifestat violent, 17 persoane au fost conduse la sediul IPJ Brăila pentru continuarea cercetărilor. În încercarea de a induce ideea unei intervenţii abuzive a jandarmilor, unul dintre manifestanţi a postat pe reţelele de socializare un clip video în care prezintă un tânăr căzut pe jos, cu o pată de culoare roşie în jurul capului, sugerând că este vorba de sânge, ca urmare a unei intervenţii a forţelor de ordine. Facem precizarea că tânărul respectiv avea în jurul gâtului o esarfă de culoare roşie şi în niciun caz nu era vorba despre sânge, aşa cum tot în imaginile postate, se demonstrează acest aspect. Bărbatul respectiv tocmai fusese sancţionat de către jandarmi cu suma de 1.950 lei pentru încălcarea prevederilor legale”, se arată într-un comunicat al Jandarmeriei.

Jandarmeria Română arată că a asigurat măsurile de ordine şi siguranţă a participanţilor la protestele care au avut loc marţi în 71 de localităţi.

„Până la acest moment, au fost aplicate organizatorilor şi participanţilor 644 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de peste 368.350 de lei, în principal, pentru nedeclararea manifestaţiilor, desfăşurarea acestora în intervalul de timp în care normele legale prevăd restricţionarea circulaţiei şi permit deplasarea în afara locuinţei pentru motive strict reglementate, precum şi pentru nerespectarea măsurilor de protecţie sanitară”, mai arată Jandarmeria Română.

Ce se vede în imaginile cu tânărul de la Brăila

Imagini cu un tânăr plin de sânge, care zace pe jos, în timp ce poliţiştii şi jandarmii legitimează un alt tânăr au fost postate pe reţelele de socializare.

Pe imagini se vede cum cel care filmează este somat de mai multe ori să închidă telefonul, însă acesta continuă să filmeze.

De asemenea, se aude cum cineva îi spune tânărului aflat pe jos să se ridice că nu a păţit nimic.

La un moment dat, spre cel care fimează se îndreaptă un grup de jandarmi, imaginea dispare şi se aude doar zgomot de îmbrânceală, iar tânărului i se cere să urce, probabil în dubă.

„La sediul Poliţiei Municipiului Brăila a fost condus de către jandarmi un grup de 19 tineri pentru a fi sancţionaţi în urma intervenţiei jandarmilor la manifestaţiile publice avute loc pe raza municipiului. În sediul subunităţii, una dintre persoane a reclamat faptul că a avut o altercaţie cu un jandarm, solicitând să depună plângere penală. Poliţiştii s-au sesizat pentru săvârşirea infracţiunii de purtare abuzivă, dosarul penal urmând a fi înaintat spre competenta soluţionare a Parchetului Teritorial Militar de pe lângă Tribunalul Bucureşti”, a transmis IPJ Brăila.

Poliţiştii au precizat că tânărul care se vede întins pe jos este cel care a reclamat altercaţia, dar în sediul subunităţii nu a cerut să i se acorde îngrijiri medicale.

„Nu a solicitat îngrijiri medicale, iar la plecarea din sediu s-a simţit rău, fiind preluat de o ambulanţă” au mai precizat poliţiştii.

Aceştia au transmis că tânărul a fost transportat la Spitalul Judeţean Brăila.

EvenimentePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite