Imagini cu un tânăr care ar fi plin de sânge  şi zace pe jos, distribuite pe reţelele de socializare. Reacţia Jandarmeriei: e o eşarfă roşie, nu sânge

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Imagini cu un tânăr plin de sânge care zace pe jos, distribuite pe reţelele de socializare / FOTO Arhivă
Imagini cu un tânăr plin de sânge care zace pe jos, distribuite pe reţelele de socializare / FOTO Arhivă

Imagini cu un tânăr plin de sânge care zace pe jos, în Brăila, au fost distribuite pe reţelele de socializare, cei care le-au postat reclamând purtarea abuzivă a jandarmilor. Poliţia Brăila a deschis un dosar penal care va fi înaintat Parchetului Teritorial Militar de pe lângă Tribunalul Bucureşti.

UPDATE 11:40 Tânărul protestatar de la Brăila care apare într-un video distribuit intens pe reţelele de socializare ca fiind victimă a unui aşa-zis abuz al forţelor de ordine nu are sânge în zona capului – aşa cum se sugerează în comentarii – ci o eşarfă roşie. Jandarmeria Română a dat publicităţii o filmare din alt unghi şi o serie de precizări.

 Imaginile şi mai multe detalii aici

***

Imagini cu un tânăr plin de sânge, care zace pe jos, în timp ce poliţiştii şi jandarmii legitimează un alt tânăr au fost postate pe reţelele de socializare.

Pe imagini se vede cum cel care filmează este somat de mai multe ori să închidă telefonul, însă acesta continuă să filmeze.

De asemenea, se aude cum cineva îi spune tânărului aflat pe jos să se ridice că nu a păţit nimic.

La un moment dat, spre cel care fimează se îndreaptă un grup de jandarmi, imaginea dispare şi se aude doar zgomot de îmbrânceală, iar tânărului i se cere să urce, probabil în dubă.

„La sediul Poliţiei Municipiului Brăila a fost condus de către jandarmi un grup de 19 tineri pentru a fi sancţionaţi în urma intervenţiei jandarmilor la manifestaţiile publice avute loc pe raza municipiului. În sediul subunităţii, una dintre persoane a reclamat faptul că a avut o altercaţie cu un jandarm, solicitând să depună plângere penală. Poliţiştii s-au sesizat pentru săvârşirea infracţiunii de purtare abuzivă, dosarul penal urmând a fi înaintat spre competenta soluţionare a Parchetului Teritorial Militar de pe lângă Tribunalul Bucureşti”, a transmis IPJ Brăila.

Poliţiştii au precizat că tânărul care se vede întins pe jos este cel care a reclamat altercaţia, dar în sediul subunităţii nu a cerut să i se acorde îngrijiri medicale.

„Nu a solicitat îngrijiri medicale, iar la plecarea din sediu s-a simţit rău, fiind preluat de o ambulanţă” au mai precizat poliţiştii.

Aceştia au transmis că tânărul a fost transportat la Spitalul Judeţean Brăila.

VIDEO

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite