Jandarmeria Capitalei: Steaua poate organiza un spectacol pirotehnic doar dacă are avizele necesare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Clubul Steaua poate organiza un spectacol pirotehnic la derbiul de sâmbătă cu Dinamo doar prin intermediul unei societăţi autorizate care ar urma să obţină avizele necesare de la Primăria Capitalei, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) şi Poliţie.

„Organizatorul partidei, Steaua, poate angaja o societate autorizată care să obţină autorizaţii de la Primăria Capitalei, Ispectoratul pentru Situaţii de Urgenţă şi Poliţie pentru folosirea materialelor pirotehnice. Obligaţia noastră, a Jandarmeriei, este să verificăm dacă aceste avize există conform legii 126”, a declarat purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei, Georgian Enache, citat de Mediafax.

Deşi articolele Legii 4 au fost abrogate odată cu intrarea în vigoare a noului Cod Penal, spectatorilor prezenţi pe stadion le este în continuare interzis accesul cu materiale pirotehnice şi folosirea lor în incinta arenelor sportive. 

„Toate articolele din Legea 4 au fost abrogate odată cu intrarea în vigoare a noului Cod Penal, dar deţinerea şi folosirea materialelor pirotehnice pe arenele sportive este infracţiune în continuare, conform legii 126. S-a decis doar eliminarea dublei prevederi, astfel încât manifestările sportive intră acum sub incidenţa legii 126, care precizează că deţinerea şi folosirea de materiale pirotehnice constituie infracţiune”, a precizat Georgian Enache.

Potrivit unor surse apropiate organizatorilor derbiului, clubul Steaua intenţionează să angajeze o societate care să obţină avizele necesare folosirii torţelor pe stadionul Ghencea la meciul de sâmbătă cu Dinamo.

Preşedintele Ligii Profesioniste de Fotbal, Gino Iorgulescu, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că este de acord cu folosirea torţelor şi artificiilor în incinta stadionului la partida Steaua - Dinamo, dar numai după obţinerea aprobărilor necesare. 

„Spectacolul din tribună face parte din fenomenul fotbalistic. Eu sunt de acord să se facă acest spectacol, dar cu măsurile de rigoare luate de către cei care organizează. Nu ascund faptul că la Steaua - Dinamo se vrea să se facă un spectacol cu artificii şi torţe, dar am cerut toate aprobările de la toate organele îndreptăţite pentru ca acesta să poată avea loc”, a spus, miercuri, oficialul LPF, într-o conferinţă de presă.

Partida Steaua - Dinamo, din cadrul etapei a XXI-a a Ligii I, se va disputa sâmbătă, de la ora 21.00, pe stadionul din Bulevardul Ghencea.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite