Instanţa supremă a respins definitiv cererea de arestare preventivă a lui Sebastian Ghiţă în dosarul Ponta-Blair

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sebastian Ghiţă a contestat emiterea mandatului de arestare în lipsă pe numele său în dosarul în care este cercetat alături de fostul premier Victor Ponta pentru fapte de corupţie în legătură cu vizitaîn România a fostului prim-ministru britanic Tony Blair.

UPDATE  "Admite contestaţia formulată de Sebastian Ghiţă, desfiintează încheierea şi rejudecând, respinge propunerea PICCJ de luare a măsurii arestării preventive. Definitivă", se arată în decizia instanţei supreme.

Sebastian Ghiţă a contestat emiterea mandatului de arestare în lipsă pe numele său în dosarul în care este cercetat alături de fostul premier Victor Ponta pentru fapte de corupţie în legătură cu vizitaîn România a fostului prim-ministru britanic Tony Blair.

UPDATE Tribunalul Prahova a dat, joi, un nou termen în dosarul în care DNA Ploieşti cere emiterea unui mandat de arestare preventivă în lipsă pe numele lui Sebastian Ghiţă în cazul Hidro Prahova, fostul deputat neputând fi audiat din cauza unor probleme tehnice, dar şi a lipsei interpretului.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Tribunalului Prahova, Alina Anton, fostul deputat Sebastian Ghiţă nu a putut fi audiat prin videoconferinţă, deoarece conexiunea, care a fost iniţial stabilită, s-a întrerupt şi nu a mai putut fi reluată. De asemenea, a lipsit la termenul de joi interpreta desemnată să asigure traducerea în raporturile cu autorităţile sârbe, a precizat Anton. În aceste condiţii, instanţa a stabilit un nou termen în dosar pentru data de 6 iulie.

Tribunalul Prahova urma să discute, joi, solicitarea DNA de emitere a unui mandat de arestare preventivă în lipsă pe numele lui Sebastian Ghiţă în dosarul Hidro Prahova şi să îl audieze prin videoconferinţă pe fostul deputat.

Se aşteaptă sentinţa de la Supremă

Judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie sunt aşteptaţi să se pronunţe, joi, în dosarul în care fostul deputat Sebastian Ghiţă a contestat emiterea mandatului de arestare în lipsă pe numele său în dosarul în care este cercetat alături de fostul premier Victor Ponta pentru fapte de corupţie în legătură cu vizita în România a fostului prim-ministru britanic Tony Blair.

Magistraţii instanţei supreme ar urma să decidă, joi, dacă admit sau resping contestaţia formulată de către fostul deputat Sebastian Ghiţă, prin intermediul avocaţilor, la emiterea mandatului de arestare în lipsă pe numele său în dosarul privind vizita fostului premier britanic Tony Blair în România.

ICCJ a amânat, miercuri, pronunţarea cu privire la contestaţia formulată de către Sebastian Ghiţă la mandatul de arestare în lipsă emis pe numele său în dosarul în care fostul parlamentar este cercetat pentru corupţie alături de fostul premier Victor Ponta.  

Potrivit portalului instanţei supreme, tot miercuri a fost respinsă o declaraţie de abţinere formulată de către magistraţi în dosarul în care Ghiţă contestă al treilea mandat de arestare emis pe numele său.

Magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au emis, în 6 iunie, un nou mandat de arestare pentru omul de afaceri Sebastian Ghiţă, în dosarul privind vizita în România a fostului premier britanic Tony Blair, în care este urmărit penal şi fostul prim-ministru Victor Ponta.

În 12 iunie, la ICCJ a fost înregistrat dosarul prin care Ghiţă contestă emiterea acestui mandat de arestare.

În acest dosar, procurorii DNA au anunţat, pe 6 septembrie 2016, că Victor Ponta este cercetat sub control judiciar pentru 60 de zile, fiind acuzat de folosire a influenţei ori autorităţii în scopul obţinerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite şi complicitate la infracţiunea de spălare de bani. Ulterior, pe 10 septembrie, magistraţii ICCJ au modificat condiţiile controlului judiciar pentru Victor Ponta. Astfel, fostului premier i-a fost ridicată interdicţia de a face declaraţii în public despre dosar. Totodată, Ponta a primit permisiunea de a părăsi ţara.

Potrivit procurorilor, Ponta ar fi beneficiat de 220.000 de euro de la Sebastian Ghiţă pentru a organiza vizita fostului premier britanic Tony Blair în România, iar în schimbul banilor l-ar fi desemnat pe omul de afaceri drept candidat pe listele PSD, susţin anchetatori.

EvenimentePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite