Instanţa din Napoli a decis ca doi condamnaţi din „lotul Oprescu” să rămână în libertate până la judecarea extrădării în România

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Albu Romeo şi Popa Cornel Bogdan
Albu Romeo şi Popa Cornel Bogdan

Curtea de Apel din Napoli a decis, sâmbătă, eliberarea din arest a lui Bogdan Popa, fost director la Administraţia Cimitirelor, şi a omului de afaceri Romeo Albu, după ce s-au predat autorităţilor din Italia. Cei doi vor aştepta în libertate judecarea cererii statului român de extrădare a lor, stabilită pentru data de 16 iunie, potrivit Libertatea.

„Pentru noi e o chestiune foarte importantă, pentru că ieri am avut acest prim rezultat. Domnii Popa şi Albu s-au predat din proprie iniţiativă la închisoare în urmă cu două zile. Vineri la 12, Curtea de Apel din Napoli, prin preşedintele Gabriela Gallucci, a decis ca să fie judecati în libertate”, a declarat pentru LibertateaGiancarlo Madonna, unul dintre avocaţii celor doi.  

Potrivit sursei citate, cei doi vor fi audiaţi joi, 16 iunie, pentru soluţionarea cererii de extrădare în România. „A fost o eliberare dată pe baza faptului că ei se află aici în Italia de aproximativ cinci ani, dezvoltă activităţi în Italia cu o firmă de avocatură. Inclusiv familiile lor sunt rezidente aici.(...) Iar joia viitoare, pe 16 iunie, va fi audierea care priveşte cererea de predare în România. Evident, aceea va fi o nouă bătălie de înfruntat. Dar eliberarea de ieri este un rezultat important şi sperăm că va fi bine şi atunci. Nu există alte noutăţi la acest moment, totuşi sunt liberi, Secţia a VIII-a a Curţii de Apel le-a permis eliberarea”, a mai spus avocatul.

În România, Popa e condamnat definitiv la 11 ani şi 6 luni de închisoare, în dosarul în care a fost condamnat şi fostul primar al Capitalei Sorin Oprescu, pentru că a luat mită, o parte dând-o mai departe fostului edil. Albu e condamnat definitiv la 6 ani în acelaşi dosar de corupţie. Trei din cei nouă condamnaţi în dosar sunt fugiţi în străinătate! 

Fostul primar al Capitalei, Sorin Oprescu, este de asemenea liber. Oprescu fost eliberat pe cauţiune, la decizia Curţii de Apel din Atena.  Fostul primar a fost condamnat definitiv, în 13 mai, la 10 ani şi 8 luni de închisoare pentru fapte de corupţie şi prins în Grecia, după ce a fugit din ţară. Când au fost să pună în aplicare mandatul de arestare, poliţiştii nu l-au găsit la domiciliul declarat pe fostul primar general, astfel că l-au dat în urmărire. Acesta ar fi ieşit din ţară cu două săptămâni înainte de condamnare, pe cale rutieră, pe la Vama Giurgiu.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite