Inspecţia Judiciară anchetează modul în care DIICOT Craiova a instrumentat dosarul dispariţiei celor două fete din Caracal

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Inspecţia Judiciară a anunţat vineri că s-a sesizat din oficiu în ceea ce priveşte posibile abateri disciplinare în legătură cu modul în care DIICOT Craiova a instrumentat dosarul dispariţiei celor două tinere, Alexandra şi Luiza, pe care principalul suspect, Gheorghe Dincă, susţine că le-a ucis.

„Inspecţia Judiciară s-a sesizat din oficiu cu privire la posibile abateri disciplinare în legătură cu modul în care DIICOT – ST Craiova a instrumentat dosarul vizând dispariţia a două persoane. Menţionam că etapa verificărilor prealabile este o etapă premergătoare cercetării disciplinare, competenţa Inspecţiei Judiciare fiind „de a stabili dacă există indiciile săvârşirii de către magistraţi a unei abateri disciplinare şi de a se pronunţa după caz, în funcţie de rezultatul verificărilor”, a anunţat Inspecţia Judiciară, informează hotnews.ro.

Procurorii DIICOT, structura centrală, au preluat, joi, dosarul Caracal de la structura Direcţiei din Craiova, fiind invocate complexitatea cauzei, mediatizarea excesivă şi resursele tehnice şi umane necesare aflării adevărului. "Prin ordonanţă s-a apreciat că, având în vedere complexitatea cauzei, mediatizarea excesivă a acesteia, precum şi resursele tehnice logistice şi umane necesare aflării adevărului judiciar, preluarea dosarului de la ST Craiova la Structura Centrală a D.I.I.C.O.T. ar contribui la stabilirea corectă a situaţiei de fapt, prin administrarea tuturor probelor necesare şi utile cauzei cu respectarea drepturilor procesuale ale părţilor", a argumentat DIICOT. 

Inspecţia Judiciară a demarat o anchetă şi la DIICOT Craiova referitor la modul în care unitatea de Parchet a instrumentat dosarul privind dispariţia celor două fete ucise la Caracal.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite