Infanteriștii marini români au simulat respingerea unui atac în zona Deltei Dunării

0
Publicat:

Infanteriștii marini ai Regimentului 307 au desfășurat, în perioada 19-23 septembrie, exercițiul multinațional întrunit „Heracleea 22”, în raionul Mahmudia, din Delta Dunării.

În cadrul exercițiului, au fost angrenați peste 300 de militari din Regimentul 307 Infanterie Marină, Divizionul 67 Nave Purtătoare de Artilerie, Divizionul 88 Vedete Fluviale, Batalionul 22 Infanterie „Romanați”, Batalionul 32 Cercetare-Supraveghere „Mircea” precum şi militari din state aliate precum SUA și Franța. La exercițiu au participat nave militare fluviale (un monitor și o vedetă fluvială), ambarcațiuni ușoare de asalt motopropulsoare, transportoare blindate pentru trupe Pirahna, transportoare amfibii blindate de cercetare, elicoptere, autocamioane, autospeciale și tehnică de sprijin logistic.

Exercițiul, planificat și coordonat de infanteriștii marini, s-a desfăşurat în trei medii de acțiune, naval, terestru și aerian. Conform scenariului, acțiunile militare au urmărit securizarea și apărarea unor obiective de infrastructură critică împotriva forțelor aeropurtate și a grupurilor de cercetare-diversiune ale inamicului sprijinite de forțe paramilitare locale.

Desant amfibiu

Obiectivele de instrucție ale exercițiului au vizat creșterea nivelului de pregătire și de interoperabilitate într-un mediu de instruire multinațional, antrenarea elementului de comandă și stat major în planificarea și conducerea acțiunilor tactice fluviale, perfecționarea deprinderilor colective ale subunităților de infanterie marină în executarea acțiunilor tactice fluviale ca desant amfibiu, asigurarea sprijinului logistic fluvial.

În teren, activitățile desfășurate au inclus planificarea și pregătirea acțiunilor tactice, cercetarea și supravegherea raioanelor fluviale, siguranța și apărarea unui port fluvial și a unor obiective strategice importante, acțiuni tactice de asalt fluvial pentru neutralizarea desantului aerian tactic parașutat al inamicului, finalizate cu redislocarea într-un alt raion de coastă.

„Chiar dacă exercițiul s-a desfășurat în condițiile răcirii accentuate a vremii, acesta a reprezentat și un bun test de anduranță al participanților, în condiții de vreme nefavorabilă și mediu specific Deltei”, au precizat Forțele Navale într-un comunicat. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite