Incendiul izbucnit în Delta Văcăreşti din Capitală a fost stins de pompieri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Incendiul izbucnit luni după-amiază în Delta Văcăreşti din Capitală a fost stins de pompieri, după o intervenţie care a durat aproximativ două ore, la care au participat peste 30 de militari de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti-Ilfov.

Peste 30 de pompieri de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti-Ilfov au fost trimişi să stingă un incendiu de vegetaţie uscată care a izbucnit, luni, în Delta Văcăreşti din Capitală. Echipajele au întâmpinat dificultăţi din cauză că nu au putut intra cu autospecialele şi au fost nevoite să acţioneze, iniţial, doar cu lopeţi pentru limitarea extinderii focului. 

Incendiul a fost anunţat la 112, luni, în jurul orei 17.00, suprafaţa cuprinsă de flăcări fiind de aproximativ 2.000 de metri pătraţi.

Mai multe echipaje de pompieri au fost trimise să intervină, dar nu au putut ajunge cu autospecialele în apropierea flăcărilor, din cauza solului umed şi foarte moale. 

Ulterior, pompieri au reuşit să conecteze mai multe furtunuri, pe o distanţă de 300 de metri, şi au stins incendiul, în jurul orei 19.00.

Delta Văcăreşti este declarată zonă urbană protejată, fiind un lac antropic aflat în cartierul Văcăreşti din Bucureşti, sectorul 4, cu o suprafaţă de 189 hectare.

În zonă sunt izvoare subterane, care au permis creşterea unei vegetaţii diverse, fiind identificate peste 95 de specii de păsări, între care stârci, egrete, cormorani, pescăruşi, lebede, lişiţe, raţe sălbatice, muscarul negru, animale acvatice ca şerpi de apă, tritoni, dar şi vulpi, iepuri, vidre şi bizami, care supravieţuiesc într-un ecosistem stabil.

image
Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite