Incendiul din Delta Văcăreşti din Capitală a fost stins VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO ISU
FOTO ISU

Un puternic incendiu a izbucnit luni după-amiază în Delta Văcăreşti, iar pompierii au mobilizat forţe puternice în zonă pentru localizarea şi stingerea flăcărilor înteţite şi de vânt.

GALERIE FOTO

UPDATE 20.20 Incendiul a fost stins 


UPDATE 15.30  Vântul îngreunează intervenţia pompierilor. Au fost suplimentate autospecialele

Pentru stingerea incendiului violent au fost suplimentate dispozitivele, fiind trimise încă două autospeciale de stingere: acum acţionează 11. Sunt mai multe focare de incendiu, ceea ce limitează înaintarea cu autospecialele dinspre dig spre zona centrală a focarului. Vântul intens influenţează direcţia de propagare a flăcărilor şi intensifică arderea.


Conform datelor oferite de pompieri focul afectează o suprafaţă de 20.000 de metri pătraţi de teren, iar în zonă se ridică un fum gros. Pentru lichidarea incendiului la faţa locului acţionază 11 autospeciale de stingere. Acestea au ajuns la faţa lucului prin străzile Săvineşti şi Ionescu Florea.

Delta Văcăreşti, singura arie naturală urbană protejată din România, adăposteşte zeci şi sute de specii de păsări, mamifere, plante. Format în aproape 30 de ani, timp în care natura şi-a reintrat complet în drepturi, într-un spaţiu de dezvoltare urbană abandonat, Parcul Natural Văcăreşti are sute de specii de floră şi faună. Lacul Văcăreşti a fost unul dintre marile proiecte ale lui Ceauşescu, rămas neterminat şi se doreşte transformarea lui în cel mai frumos parc natural urban din Europa.

FOTO Inquam 

Incendiu Delta Văcăreşti / FOTO Inquam Photos / Octav Ganea / 24 feb 2020

Delta Bucureştiului se află pe locul fostului Lac Văcăreşti, pe teritoriul sectorului 4, între Calea Văcăreşti, Şoseaua Olteniţei, Şoseaua Vitan-Bârzeşti şi Splaiul Independenţei. În mai 2016, Guvernul Cioloş a emis o hotărâre pentru protejarea ariei.

Incendiu Delta Vacaresti FOTO isu

FOTO ISU

Incendiu Delta Vacaresti FOTO isu
Incendiu Delta Vacaresti FOTO ISU

   

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite