Încă un grup de studenți români din Turcia cere repatrierea

0
0
Publicat:

Ministerul Afacerilor Externe anunță că mai mulți studenți Erasmus au solicitat asistență în vederea revenirii în România, iar reprezentanții misiunii diplomatice mențin dialogul cu aceștia.

Cutremur Turcia FOTO Profimedia
Cutremur Turcia FOTO Profimedia

Ambasada României la Ankara a fost notificată de către membri de familie din România cu privire la situația a unui alt grup de nouă studenți Erasmus care se aflau în Kayseri, zonă în care, potrivit informațiilor disponibile, cutremurele nu au provocat distrugeri materiale semnificative.

„În dialogul cu misiunea diplomatică, membrii de familie ai unora dintre persoanele din grup au subliniat că starea cetățenilor români este bună. Cinci dintre studenți au solicitat asistență în vederea revenirii în România, iar reprezentanții misiunii diplomatice mențin dialogul cu aceștia.

De asemenea, MAE precizează că, la nivelul Ambasadei României la Ankara, a fost recepționată o notificare a prezenței unui cetățean român, mamă a patru copii, aflată în siguranță. Totodată, a fost primită, din România, o solicitare de informații și asistență ce vizează un cetățean român aflat într-un penitenciar din Republica Turcia. Reprezentanții Ambasadei au întreprins demersurile necesare pentru obținerea de informații cu privire la situația cetățeanului român“, conform unui comunicat de presă al MAE.

Până la acest moment, nu au fost înregistrate semnalări din partea autorităților turce privind eventuali cetățeni români afectați în urma cutremurelor.

Ambasada României la Ankara continuă dialogul cu autorităţile turce și cu cetățenii români care au contactat misiunea diplomatică și acordă asistenţă consulară, conform competențelor legale.

MAE reia recomandarea adresată cetățenilor români aflați în zonele afectate de cutremur de a se informa din surse oficiale despre evoluția situației de la fața locului și de a respecta instrucțiunile autorităților turce.

MAE reamintește faptul că cetățenii români pot solicita asistenţă consulară la următoarele numere de telefon ale Ambasadei României la Ankara: +90.312.447.7945 și +90.312.447.7940, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență. Totodată, cetățenii români au la dispoziție și telefonul de urgență al secției consulare de la Ankara: +90.532.318.1726.

Cu o magnitudine de 7,8, primul cutremur care a lovit sud-estul Turciei a fost unul dintre cele mai puternice pe care le-a înregistrat vreodată această țară. În fiecare an, există mai puțin de 20 de cutremure mai mari de magnitudinea 7 oriunde pe Planetă.

Ceea ce face ca acest dezastru să fie atât de neobișnuit și, după toate probabilitățile, mult mai dăunător, este noul seism cu o magnitudine 7,5 care a avut loc nouă ore mai târziu, la aproximativ 100 km nord de epicentrul inițial, scrie Sky News.În plus, au avut loc peste 100 de replici, și ele de mare intensitate.

EvenimentePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite