În sediul Academiei de Poliției plouă ca afară. „Apelul, urmat de binemeritatul dat cu mopul“ VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Precipitațiile căzute în ultimele ore au pătruns și în clădirea instituției de învățământ superior unde sunt pregătiți viitorii ofițeri de poliție.

O nouă filmare postată pe pagina de Facebook a Sindicatului Europol al Poliției arată condițiile în care trebuie să-și desfășoare activitatea viitorii ofițeri de poliție. Este vorba tot despre sediul Academiei de Poliție din Capitală, care de această dată a căzut victimă ploii, precipitațiile căzute în ultimele ore infiltrându-se prin acoperiș.

„Cursurile unei prestigioase instituții de învățământ superior încep la 5 dimineața cu un apel pe platou, urmat de un bine meritat “dat cu mopul”.

Doar că la ce debit are apa pluvială care a penetrat acoperișul corpurilor de imobile din Academia de Poliție, poate nu e un lucru rău să ia viitura și “mizeriile”, “rebuturile” și “impostura” care s-au adunat în ultimii ani în această instituție.

Ne așteptăm și de această dată ca reprezentanții instituției, în loc să remedieze problemele, să se preocupe de realizarea unui comunicat de presă în care să precizeze din nou că imaginile prezentate sunt tendențioase și nu reprezintă realitatea”, este informația postată pe pagina de Facebook Sindicatul Europol.

Șobolanii au invadat instituția

Filmarea vine la trei săptămâni după ce au fost postate imagini sordide din internatul Academiei de Poliție, cu șobolani pe hol, grupuri sanitare degradate și dormitoare supraaglomerate.

Imaginile, foto și video, au fost postate pe contul de Facebook al Sindicatului Europol, ulterior liderul de sindicat Europol, Cosmin Andreica, explicând la postul de televiziune B1 TV că studenții Academiei de Poliție București (de care sindicaliștii amintesc că este „cea mai prestigioasă instituție cu care se laudă Ministerul de Interne”), sunt nevoiți să accepte de ani de zile aceste condiții, în prezent explicația care li se oferă fiind aceea că există în derulare proiecte de reabilitare a clădirilor. 

„Bine ați venit în Academia de Poliție....

Acesta este rezultatul managementului performant din ultimii ani ce a fost promovat la nivelul unei instituții care ar trebui să reprezinte "startul unei noi etape din cariera fiecărui viitor polițist" - ca să-l cităm în acest sens pe ministrul Lucian Bode.

Constatăm cu un gust amar că studenții Academiei de Poliție sunt buni doar pentru momentele de ceremonie în care reprezentanții MAI le aduc la cunoștință cât de importanți sunt pentru instituție și societate și îi folosesc pentru postări pe Facebook, doar pentru a acumula capital de imagine.

Astăzi, viitorii polițiști sunt nevoiți să stea câte 16 într-o cameră, nu au loc unde să-și poată realiza igiena personală, toaletele sunt nefuncționale într-o proporție covârșitoare, iar despre apă caldă nici nu poate fi vorba.

Oare secretarul de stat Raed Arafat ce părere are despre normele de securitate la incendiu? Cât de siguri sunt studenții în acele dormitoare supraaglomerate dacă s-ar produce un scurt circuit la o priză? De pe bancheta din spate, de unde conduce Bode MAI-ul, a uitat să le spună viitorilor noștri colegi că în contextul obiectivului de aderare la spațiul Schengen vor fi cazați pe perioada studiilor în condiții mult mai proaste decât în orice penitenciar din țară.

Între timp, cei ce nu sunt "capabili" să-i mintă pe studenți referitor la soluționarea problemelor de cazare, sunt îndemnați să-și caute alt loc de muncă”, este mesajul care însoțește primele imagini postate de Europol. 

Ulterior au fost postate și două video-uri, unul în care este surprins un șobolan pe holurile căminului și o altă filmare cu grupul sanitar care are o ușă roasă de timp și, probabil, și de șobolani. 

Academia de Poliție a reacționat, venind cu precizări. 

 „Academia de Poliție „Alexandru Ioan Cuza” trece, în prezent, printr-un proces complex de reformă, iar una dintre principalele componente la nivelul căreia este realizată aceasta vizează infrastructura instituției.

De altfel, acest lucru a fost anunțat printr-un comunicat de presă transmis de Ministerul Afacerilor Interne în data de 5 mai 2022.

Astfel, în acest moment sunt în derulare o serie de lucrări pentru modernizarea pavilioanelor de cazare pentru studenți, fiind accesate fonduri europene pentru desfășurarea unor intervenții ample de renovare a mai multor corpuri de clădire”, se menționează în comunicatul Academiei de Poliție.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite