Imagini cu SUV-ul Dacia cu şapte locuri. Modelul ar putea avea şi variantă hibrid. Când va fi disponibil şi ce motorizări va avea Grand Duster

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Viitorul model Dacia în teste FOTO Auto Express
Viitorul model Dacia în teste FOTO Auto Express

Dacia va lansa în curând un nou SUV cu şapte locuri, care ar putea împrumuta sistemul de propulsie hibrid de la ultimul Renault Clio.

SUV-ul, care ar putea fi botezat Grand Duster, face parte dintr-o serie de trei noi modele noi pe care Dacia le va lansa până în 2025. Portalul autoexpress.co.uk a surprins modelul camuflat într-o serie de teste de iarnă.

La fel ca toate noile modele planificate de Dacia, SUV-ul va avea platforma tehnică CMF-B de la  Renault. Astfel, modelul Dacia ar putea fi echipat şi cu propulsoare hibride e-Tech ale companiei-mamă. Ne aşteptăm ca noul SUV să folosească acelaşi motor pe benzină cu patru cilindri de 1,6 litri, dar şi un propulsor electric, găsit în Clio e-Tech. Totuşi, din motive de preţ, sistemul hibrid de la Dacia va fi mai puţin performant în comparaţie cu cel regăsit pe modelul francez. În plus, vor exista câteva motorizări pe benzină: 1.0 TCe (100 şi 120 CP) şi 1.3 TCe (140 şi 160 CP), dar şi o versiune 1.0 TCe pe GPL.

Conform oficialilor Renault, modelul va dispune de unele dotări moderne care se regăsesc şi la noile Sandero sau Sandero Stepway. Este vorba de frânare automată de urgenţă, detectoare de punct mort, asistenţă la pornire în pantă sau frână de parcare electrică. Preţul viitorului model, care nu va avea şi variantă 4X4, nu a fost comunicat, încă.

Este de aşteptat ca Dacia să arate oficial noul model la vară, iar comercializarea să înceapă în ultimele luni din 2021 sau în primul trimestru al anului viitor.

Mai multe imagini AICI

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite